CHP’nin aday tanıtımına Sadullah Ergin katılmadı

CHP’nin aday tanıtımına Sadullah Ergin katılmadı

Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde CHP’nin Ankara milletvekilleri aday tanıtım toplantısı yapıldı. Törene CHP listesinden aday gösterilmesi tartışmalara neden olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin katılmadı.

CHP Ankara İl Başkanlığı tarafından Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde, CHP’nin Ankara milletvekilleri aday tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı’nın yanı sıra Millet İttifakı partilerinin yöneticileri de katıldı.

Toplantıda adaylara ilişkin hazırlanan tanıtım videoları gösterildi. Törene CHP listesinden aday gösterilmesi tartışmalara neden olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin katılmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş yaptığı konuşmada, “Bu seçimi kazanacağız. Sert bir seçime giriyoruz. Artık karalama siyasetinin sonu geldi” ifadelerini kullandı.

 

‘VEKALETEN GELDİM’

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, gazetecilerin, “Sadullah Bey neden katılmadı?” sorusuna, “DEVA Partisini temsilen ben buradayım. İl başkanları toplantımız devam ediyor. Kendi aramızda iş bölümü yaptık. Kendisi genel başkanımıza refakat ediyor. Sadullah Bey, teşkilat başkanımız. Onun adına vekaleten, kendi adıma asaleten geldim. CHP listelerinden seçime girmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Biz elimizden geldiğince mücadele edeceğiz ve bu mücadelenin sonunda 14 Mayıs’ta bu ülkenin Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Biz DEVA partisi rozeti ve kimliği ile genel başkan yardımcıları olarak CHP listelerinden milletvekili adayıyız. Parlamento’ya girdiğimizde de DEVA partisinin milletvekilleri olarak yemin edeceğiz. Bu sadece seçim iş birliğidir” yanıtını verdi.

 

ÜÇ PARTİ CHP LİSTESİNDE

 

Gelecek Partisi’nden Mustafa Nedim Yamalı Ankara 1’inci bölge 5’inci sıra, Saadet Partisi’nden Mesut Doğan Ankara 3’üncü Bölge 3’üncü sıradan, DEVA Partisi’nden Sadullah Ergin Ankara 1’nci bölge 4’üncü sıradan, İdris Şahin ise Ankara 2’nci bölge 2’nci sıradan aday gösterilmişti.

 

AKŞENER'DEN 'ÜSTTEN PARMAK SALLAMAYIN' ÇIKIŞI

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi kontenjanından CHP listesinden milletvekili adayı olan Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile ilgili süren tartışmalara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Millet İttifakı içinde yer almasını istediğini söyledi. İnce’nin bir lince uğramasını doğru bulmadığını söyleyen Akşener, Deva Partili Sadullah Ergin'in CHP listesinden aday gösterilmesini de değerlendirdi. Akşener, "Seçmeni anlama mecburiyetimiz var" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.