CHP'nin ağır topları 'Ulusal Birlik Kadro Hareketi' adıyla muhalefete başladı!

CHP'nin ağır topları 'Ulusal Birlik Kadro Hareketi' adıyla muhalefete başladı!

CHP'de yeni bir muhalefet hareketi ortaya çıktı. Yayınladıkları rapor ve bildiri, CHP'deki 'ağır toplar'ın düşüncelerini yansıtıyor.

CHP'de sular bir türlü durulmuyor. Son kongrede, çıkış yollarını kapayıp artık tüm muhalefeti susturduğunu sanarak ebedi başkan olduğunu sanan Kemal Kılıçdaroğlu, ancak bir kaç gece rahat uyuyabildi.

Son Kongreden sonra CHP dikiş tutmamaya başladı. CHP'den ayrılıp yeni parti  kuranlar olduğu gibi, parti içinde kalarak muhalefeti sürdürmeye çalışanlar da var.

Yılmaz Ateş'in başını çektiği ve Kemal Anadol, Onur Öymen, Şahin Mengü, Zekeriya Akıncı, Suay Karaman ve Ersu Hızır gibi çok sayıda eski tüfek CHP'linin de desteklediği yeni muhalefet hareketi, Ulusal Birlik Kadro Hareketi adıyla ortaya çıktı. Onlar parti içinde kalarak gidenlerden çok daha sert bir muhalefete hazırlanıyor.

Bu hareketin yayınladığı bildiride "Çağrımız Türkiye'ye, Hedefimiz Ulusal Birlik" adlı bir "çözüm" önerisi de var.

Bildiride, Türkiye'nin ekonomi, terör ve Suriye'den Libya'ya uzanan dış politikalarına dikkat çekilerek şöyle deniyor:

"Ana muhalefet partisi bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini kamuoyuna sunması gerekirken, tartışılmasını önleyen tavır ve söylemlerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Savunmasız 13 vatandaşımızı katleden PKK'yı ABD ve HDP yöneticileri dahi ismiyle kınarken, CHP'nin yeni genel başkan ve sözcüleri terör örgütünün ismini saklamakta ve sorumsuz bulmakta, FETÖ Terör Örgütü iltisaklıları masum gösterilmektedir. Bu sorumsuz davranış ve söylemler parti tabanında çözülmelere yol açmaktadır."

CHP'nin mevcut yönetimine muhalif bu yeni ekip asıl eleştirilerini daha genişçe ele aldıkları raporda dile getiriyor.

O rapor, hem CHP tabanında hem de kamuoyunda geniş tartışma yaratacağa benziyor.  

O rapordan bazı parçalar şöyle:

- Osmanlı dünümüz, Türkiye Cumhuriyeti bugünümüz ve yarınlarımız olmaya devam edecek penceresinden baktım.

- 1923-1939 dönemindeki milli ve yerli politikaların 1947'den sonra sürdürülmemesi, büyük kayıplara yol açmıştır.

- CHP, Türkiye'nin kuruluşunda, yapılanmasında ve bu günlere gelmesinde büyük pay sahibidir. Uluslararası güçlerin CHP'yi dönüştürme projesi, Türkiye'ye de büyük kayıplar vermiştir.

- Ciddi sorunlarımız var. Başında da dış güçlerin kullandığı terör örgütlerinin, toplumun hassas değerleri üzerinden yarattığı tehlikeler ve tuzaklar gelmektedir. Atatürk'ün 'Başka milletlerin tavsiyesiyle yükselmiş bir millet yoktur; tarih böyle bir şey kaydetmemiştir' sözü, tam da bizim bu günkü gerçeğimizdir.

- CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da FETÖ terör örgütünü 'masum' göstermekle işe başlamıştır.

- Danışmanlarının çoğunluğu FETÖ terör örgütü iltisaklısı çıkan Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'ne seçtiremediği için danışman ordusuna kattığı eski yardımcısı Ünal Çeviköz'le Amerika'ya yaranma yarışında, kural ve sınır tanımadı.

Bildiri ve raporda ekonomiden eğitime, dış politikadan milli ve yerli sanayiye bir dizi konuda yeni yaklaşımlar ve öneriler var.

Muhalefetin öncülerinden Yılmaz Ateş, "Refah ve barış içinde yaşamaktan onur duyacağımız Türkiye'yi inşa etmek için halkımızı göreve çağırıyoruz." diyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum