CHP'nin ardından darbe çığırtkanlığına devam eden Ragıp Zarakolu'na Fahrettin Altun'dan çok sert tepki!

CHP'nin ardından darbe çığırtkanlığına devam eden Ragıp Zarakolu'na Fahrettin Altun'dan çok sert tepki!

CHP'li isimlerin ardından darbe çığırtkanlığına devam eden yazar Ragıp Zarakolu'na Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da çok sert tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı, bakanlar ve bürokratları tehdit etmesinin ardından, topa CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da girmişti. Sonradan darbe iması yok savunması yapsalar da niyet ve işaretin ne olduğu net bir şekilde ortadaydı. Onların bıraktığı yerden bu kez de Artı Gerçek'ten Ragıp Zarakolu darbe safındaki yerini aldı. 

Ragıp Zarakolu "Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazısına "DP’nin tamamlayamadığı, Demirel’in kısmen başarılı olduğu otoriterleşmeyi yapısal ve İslam-Türk sentezine dayanan bir temel üzerine oturtmaya girişti." cümlesi ile başlıyor. 

Eğer yazının başlığının hemen altına konulan Menderes-Erdoğan fotoğrafı olmasa "Girişti" yükleminin öznesinin "Erdoğan" olduğunu anlamak için tahminde bulunmak gerekecekti diğer satırlara geçmeden önce. 

Makus kader demişken neyi kastettiği tercih ettiği fotoğraf ile aslında ortaya çıkıyor. Zarakolu 1950-1960 yıllarının başbakanı Adnan Menderes'in kaderini hatırlatıp, Erdoğan'a "Kaçış yok" diyerek darbe ile devrileceğini ima ediyor.

Sonraki satırlarda bir anda Türkiye'de koministlere ve solculara uygulanan baskılardan dem vuruyor. Ne gariptir ki, Cumhuriyetin ilk yıllarını ikiye ayırıyor. 1919/1925 ve 1930-1945. 

Sonra hangi tarihi gerçeğe dayandığı bilinmez ama Cevdet Sunay'ın yani 1960 darbesini gerçekleştiren kişinin 1950'de seçimle gitmemesi halinde İnönü'ye darbe yapacağını ileri sürüyor. Hatta İnönü'ye o dönem oğlunun bile karşı çıktığını iddia ediyor. 

Aslında bu safahat derin bir analizmiş algısına yol açmak için kurgulanmış görünüyor. 

DP'nin iktidara gelişi ile Erdoğan'ın iktidarını birbirine benzeten bir iki pasajın ardından, 

"RTE, 2010 yılında, 1 Mayıs’ın 1980 sonrasında en kitlesel şekilde kutlanmasına izin verdi. Çünkü hâlâ liberalliğe oynamaktaydı.

1960 yılında Menderes’in 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı ilk kutlayan Başbakan olması gibi.

Ya da Batının desteği kesilince, Sovyetlere yönelmeye kalkması gibi. Ama bütün bunlar için çok geçti artık.

Meclis’te CHP’yi kapatmayı hedef alan Tahkikat Komisyonunun kaldırılması da. Saatin tik takları işlemeye başlamıştı bir kere." sözleri ile niyetini açık etmeye başlıyor Zarakol.

 

"RTE, tarihi kendince okuyup yorumluyor ve taktiklerini belirliyor." diyen Zarakol sonrasında ise şöyle devam ediyor:

 

"Bunun için de 2007 yılında darbe karşıtlarının liberal desteğini aldı, 2013 yılında Gezi direnişinin kendi 27-28 Nisanı olmasının önüne geçti ve 2015 yılında ise kendine yönelebilecek darbe potansiyelinin erken patlamasını provoke etti.

Ve DP’nin tamamlayamadığı, Demirel’in kısmen başarılı olduğu otoriterleşmeyi yapısal ve İslam-Türk sentezine dayanan bir temel üzerine oturtmaya girişti. Zaten bunun temelleri 1980 yılında Kenan Evren Cuntası tarafından atılmıştı.

Türkiye dünya demokratik ülkeleri listesinden, otoriter ülkeler listesine düşüş yaptığı için kendini başarılı sayabilir!

RTE’de bir Menderes travması vardı. Demirel gibi kısmen. Menderes olmamak için Demirel’in atmadığı takla, kurmadığı ittifak kalmamıştı. Kanlısı Ecevit ile bile uzlaştı.

Korona günleri, bırakın Türkiye’yi tüm dünyayı bir sorgulamaya yöneltmekte. Bundan RTE’nin ve tayfasının kaçması mümkün değil."

 

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN SERT TEPKİ!

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Artı Gerçek" adlı sitede Ragıp Zarakolu'ya ait Erdoğan'a 'idam' göndermeli "Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazıya sert tepki gösterdi.

Altun yazıya "Kaderi tayin eden Allah’a yemin olsun ki bu hastalıklı zihniyete ve tehditlerine boyun eğmeden milleti için dimdik duran liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sonuna kadar yanında, sonuna kadar arkasındayız." ifadeleriyle tepki gösterdi.

 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ!

 

Skandal yazıya sosyal medyada da tepkiler çığ gibi büyüyor. 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak infiale neden olan yazıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu memleketin kaderini yaslandıkları darbe kalıntılarından aldıkları ilhamla değiştireceğini zanneden zavallılar... Yemin olsun ki; Ne bu memleketin kaderi, Ne de Recep Tayyip Erdoğan’ın kaderi karanlık odalarda kurguladığınız gibi olmayacak." açıklamasında bulundu.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Ragıp Zarakolu'nun tepki çeken yazısıyla ilgili  "Şerefsizliğin ve alçaklığın da sınırını olmadığını gösteren, güya gazeteci geçinen, İnönü dönemi despotizminin aşağı bir insanlık dışı darbe sever müsvedde. Hodri Meydan alçaklar gürûhu, biz buradayız. Bekleriz!" paylaşımında bulundu.

 

UMED'DEN SUÇ DUYURUSU

 

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği  (UMED) de Başkan Erdoğan'a dönük idam göndermeli yazıya tepki gösterdi. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Her türlü ortamda zihnimiz, düşüncemiz, yüreğimiz ve kalemimizle ÇARPIŞMAYA evet. Ancak ne kalemimizi ne de düşüncemizi bu faşist zihniyete bulaştırmadan, bu vesayetçi anlayış ile yargı önünde hesaplaşacağımızı deklare ediyor, Ragıp Zarakolu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz." ifadelerine yer verildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.