CHP'nin çağrısı karşılık bulmadı: Meclis toplanamadı!

CHP'nin çağrısı karşılık bulmadı: Meclis toplanamadı!

Cumhuriyet Halk Partisi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek üzere TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Meclis'te yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısına ulaşılamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek üzere TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmıştı. TBMM'de yapılan yoklamada Genel Kurul'un çalışabilmesi için toplantı yeter sayısına ulaşılamadı.

TBMM'de gerekli çoğunluk sağlanamadığı için 1 Ekim Cumartesi gününe toplantı ertelendi. AK Parti, MHP, BBP, ve HDP vekilleri katılım göstermedi. CHP ve İYİ Partili vekillerin toplam sayıları genel kurul için yeterlilik göstermeyince Meclis toplanamadı.

CHP, 120 imzayla TBMM Başkanlığına başvurarak, TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılmasını istemişti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da başvuru uyarınca Genel Kurulu 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ


Meclis'te toplantı için bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, toplantının yeterli sayıya ulaşamaması sonrası ayrılırken yaptığı açıklamasında "Bu saatten sonra sağlıkçılara karşı şiddet eylemi yapılırsa bunun sorumlusu AK Parti ve MHP'dir." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.