CHP'nin geçtiğimiz ay imar affı için Meclis'e kanun teklifi verdiği ortaya çıktı!

CHP'nin geçtiğimiz ay imar affı için Meclis'e kanun teklifi verdiği ortaya çıktı!

Kahramanmaraş depreminin ardından günlerdir iktidara 'İmar affı' eleştirisi yapan CHP'nin 4 Ocak 2023 tarihinde TBMM'ye yeni bir kanun teklifi sunarak 'İmar affı'nın kapsamının genişletilmesini talep ettiği öğrenildi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, muhalefet liderleri ve temsilcileri hep bir ağızdan hükümete 'imar affı' eleştirilerinde bulunmaya başladı. 

Haber7'nin haberine göre; deprem sonrası partisinin MYK toplantısını düzenlediği Hatay’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidara 'İmar affı' eleştirisinde bulunarak “Ne yapıldı? Bol miktarda imar afları çıktı. İnsanların oturdukları konutu insanlara mezar ettiler bir de üstüne para aldılar” açıklamasında bulundu. Ancak ortaya çıkan belgeler CHP'nin tam tersi yönde hareket ettiğini gözler önüne serdi.

 

dvdvd-001.JPG

 

CHP'NİN İMAR AFFI TEKLİFİ ORTAYA ÇIKTI

 

Meydana gelen büyük deprem sonrası imar affını eleştiren CHP'nin geçtiğimiz ay 'İmar Barışı' için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne kanun teklifi verdiği ortaya çıktı. 04.01.2023 tarihli kanun teklifinde CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın 2018 yılında çıkarılan imar barışına farklı gerekçelerle birçok kişinin başvuramadığını belirterek imar affı kapsamının genişletilmesini istediği tespit edildi. 

 

dvdscsc.JPGrdgg.JPG

 

UZATILMASINI TALEP ETTİLER

 

CHP'li Arık'ın TBMM'ye sunduğu kanun teklifinde 2018 yılında çıkarılan imar barışının 31.12.2017 tarihine kadar olan yapıları kapsadığını belirterek bu tarihin 31/12/2022 tarihine kadar uzatılmasını talep ettiği görüldü. 

 

ddcdsvs.JPG

 

Arık 4 Ocak 2023 tarihli  teklifinde "Afet risklerine hazırlık kapsamında, kişinin kendi tapulu arsa ve tarlasına, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykın yapılarm kayıt altma alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla, 31/12/2022 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve yetkilendireceği kurum ve kuruluşlara 03/05/2023 tarihine kadar başvurulması, bu maddedeki şartların yerine getirilmesi ve 30 /05/2023 tarihine kadar kayıt bedelinin ödenmesi halinde Yapı Kayıt Belgesi verilebilir. Başvuruya konu yapının ve arsasının mülkiyet durumu, yapı sımf ve grubu ve diğer hususlar Bakanlık tarafından hazırlanan Yapı Kayıt Sistemine yapı sahibinin beyanına göre kaydedilir" talebinde bulundu. 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.