CHP'nin Konya kongresinde arbede: Belediye Başkanı fenalaştı

CHP'nin Konya kongresinde arbede: Belediye Başkanı fenalaştı

CHP'nin 38'inci Olağan Konya İl Kongresi’nde blok liste krizi çıktı, taraflar birbirinin üzerine yürüdü. Arbede bazı partililerin araya girmesiyle sonlandı. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, tartışma nedeniyle fenalık geçirdi.

CHP’de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından il ve ilçe kongreleri devam ediyor. Bu kapsamda bugün yapılan CHP 38'inci Olağan Konya İl Kongresi’nde arbede yaşandı.

Dün de İzmir'de yapılan CHP kongresinde benzer tartışmalar yaşanmıştı. İzmir'deki kongrede divana 152 il delegesi tarafından 'blok liste' önergesi verilmesinin ardından bazı delegeler blok listeye itiraz etti. Büyüyen gerginlik fiziksel arbedeye döndü. Polisin araya girmesiyle tartışma sona erdi.

 

BLOK LİSTE KRİZİ


Gazete Duvar'da yer alan habere göre Konya'da 3 adayın başkanlık için yarıştığı kongrede de benzer şekilde blok liste krizi çıktı. Tartışma sonrası taraflar birbirinin üzerine yürüdü. Yaşanan arbede bazı partililerin araya girmesiyle sonlandı. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, tartışma nedeniyle fenalık geçirirken, bazı ilçe teşkilatları da tepki olarak salonu terk etti.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel de kongrede yer alan isimler arasında yer aldı. Mevcut İl Başkanı Bekir Yaman, CHP Konya eski Kadın Kolları Başkanı Deniz İndibi, CHP Konya 28. Dönem Milletvekili Adayı Dursun Kaplan başkanlık için yarışıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.