CHP'nin örgütçü Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan istifa tehdidi! Kılıçdaroğlu'na rest çekti

CHP'nin örgütçü Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan istifa tehdidi! Kılıçdaroğlu'na rest çekti

CHP’de sular durulmuyor. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa resti çekti. İşte flaş gelişmenin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi’nde liste krizi devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok tartışılan isimlerinden İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa resti çektiği ileri sürüldü.

CHP'de tartışmalara neden olan listenin değiştirilmesinin arka planında yatan nedenler ortaya çıktı. Özellikle İstanbul'daki bazı değişikliklerin arkasında yatan nedenin il Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan kaynaklandığı öğrenildi. Özellikle örgütün sevmediği ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok sevdiği bazı isimler listelerin tepesinde olunca örgüt ayaklandı. Özellikle de İstanbul 3. Bölge'nin çok sevilen ismi Ali Şeker'in liste dışında kalması partilileri ayaklandırdı.

Örgütün bir dönem üzerini çizdiği Erdoğan Toprak, Sinop'ta kendi arkadaşını aday yaptırıp kapağı İstanbul'a atan Engin Altay ve Saadet Parti kökenli Mehmet Bekaroğlu'nun ilk üç sırada yer alması Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bakırköy ilçe teşkilatlarını ayaklandırdı. Tepkiler artınca Kaftancıoğlu Kılıçdaroğlu'na istifa resti çekince geri adım atmak zorunda kaldı.

Kılıçdaroğlu'nun "talepleriniz nedir?" sorusunun ardından Kaftancıoğlu isteklerini bir bir sıralamaya başladı. Ali Şeker'in yeniden listeye girmesi, Tuncay Özkan ve Altan Tan'ı ise kesinlikle İstanbul'da istemediklerinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu bunun üzerine sabah saatlerinde Ali Şeker'e 2. Bölge 8. Sırayı teklif etti. Şeker 3. Bölge'de diretse de Kılıçdaroğlu'nun dediği oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu talebi yüzünden İstanbul'a kaydırılan Tuncay Özkan yeniden İzmir'e gönderildi. Yerine Ünal Çeviköz geldi. HDP'de görev yaptığı süre içinde sol gelenekten gelenlere söylediği sözler yüzünden tepki çeken Saadet Partili Altan Tan'ın kontenjandan aday gösterilip gösterilmeyeceği ise netlik kazanacak. Tan şu anda Saadet Partisi 3. Bölge'den ilk sırada yer alıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.