CHP'nin S-400'lere karşı Patriot sevdası 'Operasyonlara karşıyız'

CHP'nin S-400'lere karşı Patriot sevdası 'Operasyonlara karşıyız'

Amerika Suriye'den çekilirken CHP'den Suriye'deki askeri ve diplomatik gelişmelere ilişkin tartışma yaratacak açıklamalar geldi.

Amerika Suriye'den çekilirken CHP'den Suriye'deki askeri ve diplomatik gelişmelere ilişkin tartışma yaratacak açıklamalar geldi.

CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çeviköz, 'Fırat'ın doğusundaki ve Menbiç'teki tehdidi çözmenin yolu Amerika ile dürüst, şeffaf ve açık bir şekilde bir birlerine karşı ne istediklerini anlatmaları ve çözümü beraberce aramalarıdır. Bunun dışında da başka bir yolu yoktur." dedi.

Çeviköz, Suriye barışı için Washington yönetiminin destek verdiği Cenevre'nin öne çıkarılmasını isteyerek, Amerikan Patriot'larının Rus S-400'lerinden daha faydalı olacağını iddia etti.

Çeviköz, Fırat'ın Doğusuna operasyon yapılmasını istemedi. Amerika ile işbirliğine de işaret etti.  

'Bugün geldiği noktada Cenevre görüşmelerinin öne çıkarılması gerektiği bir noktadadır. Artık Anayasa çalışmalarına başlanması ve Cenevre müzakerelerinde barışçıl yollarla Suriye'nin geleceğinin temin edilmesi için çalışılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin her yerinde kablosuz internet erişimi yoktur. S-400'ler de kablosuz internet erişimidir. Ben 4G'nin her yerde erişilemeyen WİFİ'den daha etkili bir sonuç doğurduğu kanaatindeyim. Patriortların 4G F-35'lerin 5G olduğunu düşünüyorum.' dedi.

CHP'li Ünal Çeviköz, S-400’ler için NATO’dan çıkmanın gündeme getirilip getirilmeyeceğine ilişkin soruyu da yanıtladı.

"Hayır. Böyle bir şey felakettir. Asla böyle bir noktaya gitmemesi gerekir. Çünkü Türkiye'nin en önemli unsurlarından birisi kendi ulusal güvenlik stratejimiz ve Türkiye'nin NATO içinde üye olması ve NATO ile birlikte kolektif güvenlik sistemi içinde bulunmasıdır.'

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.