CHP'nin seçim sistemini hazırlayan isimden itiraf! 'Kılıçdaroğlu hiç kazanamıyordu'

CHP'nin seçim sistemini hazırlayan isimden itiraf! 'Kılıçdaroğlu hiç kazanamıyordu'

CHP’nin seçim sistemini hazırlayan yönetici Sedat Doğan, CHP'nin seçim gecesi sisteminin çöktüğü iddiasını yalanladı.

14 Mayıs akşamı, başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş yaptıkları yayınlarda sık sık Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu söyleyerek algı yaratmaya çalıştı.

Daha sonra ise dedikleri tutmayınca 'seçim sistemimi çöktü' bahanesinin arkasına sığınmaya çalıştılar. CHP'nin bu algısını yine bir CHP'li isim çökertti.

 

"KILIÇDAROĞLU HİÇBİR ZAMAN ÖNDE OLMADI"

 

İlk tur seçimlerinin geride kapatılmasının ardından CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel hedef oldu. Sistemin çöktüğünü iddia eden CHP kazanadı, Adıgüzel'i istifaya zorladı ve baskılara dayanamayan Onursal Adıgüzel de görevinden istifa etti.

 

SEÇİM SİSTEMİNİ HAZIRLAYAN YÖNETİCİ İTİRAF ETTİ


CHP'nin seçim sistemini hazırlayan ekibin başında yer alan Sedat Doğan, yaptığı açıklamada kendi seçim sistemlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun hiçbir zaman önde olmadığını belirtti.

 

İşte Doğan'ın açıklamaları:

 

"Bizim sistemimizde hiçbir zaman Kılıçdaroğlu kazanmıyordu. Ama belediye başkanlarının kendi ekiplerinin de ayrı çalışmaları vardı. Mesela İstanbul ekibi Türkiye Gönüllüleri diye bir oluşum kurmuşlardı. Belki buradan gelen sonuçlar ile açıklama yapmışlardır. Ayrıca Altın Sandık uygulaması yaptırdıklarını biliyorum. Oradan gelen sonuçlar yanıltıcı olmuş olabilir. Başkanlarımız büyük bir özveri ile çalıştılar. Halkı sandıklarda tutmak da kolay değil. Ama yapılan açıklamalar günün sonunda hatalı ise, bunun suçlusu Onursal'ın sistemi ilan edilmemeliydi. Daha şeffaf olunabilirdi."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.