CHP'nin sevineni Erdoğan ve Akşener

CHP'nin sevineni Erdoğan ve Akşener

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 36. Olağan Kurultayı sona erdi ve Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkanlık koltuğuna oturan isim oldu. İşte haberin ayrıntıları;

Gazeteci – Yazar Nagehan Alçı CHP kurultayının ardından, Genel Başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu’na kaybeden Yalova Milletvekili  Muharrem İnce ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Gazeteci Naegahan Alçı, Milletvekili İnce'nin "Dünkü sonuçların iki sevineni var: Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener" dediğini aktardı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Muharrem İnce ile yaptığı telefon görüşmesini aktardığı yazısında İnce'nin, "Son sözü delege söyledi, diyorlar halbuki son sözü millet söyleyecek. Dünkü sonuçların iki sevineni var: Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener" sözlerine dikkat çekti.

Alçı'nın "Kurultaya o isim damga vurdu" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Muharrem İnce: Ümit Kocasakal ile hiç benzerliğim yok

Cumartesi günkü CHP genel başkanlık seçimine hiç kuşkusuz Muharremİnce damga vurdu. Belli ki partide mevcut politikalardan bir rahatsızlık var. Muharrem Bey bunu görmüş ve damarı yakalamış. 447 oyu sürpriz bir başarı olarak yorumluyorum.

İnce ile biraz önce (pazar öğlen) konuştum. Kısık bir sesle açtı telefonu. Keyifliydi ama ses tellerinden şikâyetçiydi. Belli ki dünkü konuşmadaki yüksek volüm hasar bırakmış. Ancak sonuç moralini yükseltmiş gibiydi. İlk olarak şunu dile getirdi: “Son sözü delege söyledi, diyorlar halbuki son sözü millet söyleyecek. Dünkü sonuçların iki sevineni var: Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener.”

İnce, mükerrer oy meselesinde de Divan’ı suçladı: “49 oy mu diyorlar, bu 49’un listesinin yayınlanması ve yeniden sayılması gerekirdi. Bir algı oyunu yaptılar. Genel başkan tüzüğü çiğnedi.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.