CHP'nin şok videosu: Gazetelere el koyacağız

CHP'nin şok videosu: Gazetelere el koyacağız

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "8 Haziran'da gazetelere el koyacağız" dediği açıklaması yeniden gündem oldu.

Yaptı MİT haberi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Odatv Genel Yayın Yönetmeni ve Haber Müdürü ile haberi yapan gazetecinin tutuklanması CHP tarafından sert şekilde eleştirildi.

Odatv'nin erişime kapatılması ise eleştirilerin şiddetini arttırdı.

 

İŞTE CHP'NİN ELEŞTİRİLERİ

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Libya'da şehit olan MİT mensubunun bilgileri deşifre edildi diye Barış Terkoğlu gözaltında. İnsanın aklıyla alay etmeyin.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Sabaha karşı 4.00'da gözaltına alınan Barış Terkoğlu için İstanbul Emniyet Müdürlüğündeyiz.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Barış Terkoğlu'nun derdi gazetecilik ya sizinki? 'Bir sabah ansızın gelebiliriz' mesajları vererek korkutacaklarını ve bozuk düzenlerini devam ettireceklerini sanıyorlar hala.. Biz bu filmleri çok izledik ve bu halk aynı filmi defalarca izlemekten sıkıldı artık.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun gözaltına alınması, gazeteciliğin ve halkın haber alma hakkının cezalandırılmasıdır. Gazetecilik bilinmesi istenmeyenleri açığa çıkarmaktır. Bunu yaptığı için bir gazetecinin gözaltına alınması kabul edilemez bu.

CHP Milletvekili Gamze Taşcıer: Barış Terkoğlu'nu gözaltına alacaksınız, sonra da basın özgürlüğü falan diyeceksiniz. 9 yıl sonra yeni bir Odatv kumpası...

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş: Odatv'den Barış Terkoğlu'nun bir haberden dolayı gözaltına alınması kabul edilemez! Terkoğlu, halktan gizlenen bir gerçeği duyurmuş ve görevini yerine getirmiştir. Gazeteci, devletin memuru değildir. Gazeteci halk adına soru sorar, sorgular. Barış Terkoğlu'nu serbest bırakın!

ODA TV'YE ERİŞİM ENGELİNİ CHP SERT ŞEKİLDE KINADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Odatv'ye erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Özkan, "Sözün bittiği yerdeyiz. Kendilerinden olmayana yaşam hakkı yok" diye yazdı.

Özkan, şu ifadeleri kullandı:

"Korkunç! Sözün bittiği yerdeyiz. Kendilerinden olmayana yaşam hakkı yok. Odatv yi idari kararla kapattılar. Artık yeni bir aşamadayız.

Türkiye’yi fikren ve iletişim kanalları açısından çölleştiriyorlar. Gazetecilik onlara asla yenilmeyecek.Baskı döneminde yeni aşamadayız.

 

Odatv'nin kapatılmasına tepki gösteren CHP, 7 Haziran seçimlerinde eğer iktidara gelseydi "kirli" dediği kendilerinden olmayan bütün gazetelere el koyacaktı.

 

CHP, "KENDİNDEN OLMAYANLARA YAŞAM HAKKI YOK" derken bir video gündeme düştü.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinden önce  CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "8 Haziran'da gazetelere el koyacağız" dediği açıklaması yeniden gündem oldu.

Gürsel Tekin'in kendilerinden olmayan gazetelere el koyacağız açıklamasını yaptığı video sosyal medyada yeniden paylaşılmaya başlandı.

 

İŞTE O VİDEO:

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.