CHP’nin Toroslar HDP'li adayı deşifre oldu!

CHP’nin Toroslar HDP'li adayı deşifre oldu!

CHP - HDP ittifakının bir adayı daha deşifre oldu. Mersin'in Toroslar ilçesinde HDP'li isim Süleyman Dalkılıç CHP'den aday gösterildi. Ayrıca meclis üyeleri bir bilgisayar bir elle yazılarak gizli ittifak açığa çıkmaması için gayret ediliyor.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine günler kala, bir yanda Ak Parti – MHP’nin ortaklaşa oluşturduğu Cumhur İttifakı yer alırken, diğer yanda da resmiyette CHP -İyi Parti ortağı olan Millet İttifak’ı olurken karar sonrasından bugüne kadar buna HDP’ninde dahil olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor. Ayrıca bu üçlüye Saadet Partisi de yandan eşlik ediyor.

Atatürk'ün kurduğu parti CHP ve MHP'den ayrılan partililerin kurduğu parti İYİ Parti ile batıda AK Parti'ye kaybettirmek için anlaşan HDP, bazı yerlerde de kendi adaylarını CHP kontenjanından aday gösteriyor.

TOROSLAR’I ALAN HDP BÜYÜKŞEHİRDE CHP'Yİ DESTEKLEYECEK

Haber7’nin haberine göre, HDP ve CHP'nin bazı il ve ilçelerdeki ittifaklarından biri daha deşifre oldu. Mersin'in Toroslar ilçesinde HDP'li Süleyman Dalkılıç CHP'nin adayı olarak gösterildi.

Bu pazarlığın sonrasında HDP, Mersin Büyükşehir'de aday göstermeyerek CHP'nin adayı Vahap Seçer'i destekleme kararı aldı.

Daha önce Kandil'in de yaptığı açıklama doğrultusunda bir aday daha belirlenmiş oldu. Böylelikle terör örgütünün siyasi uzantısı partinin de bu ittifakın içinde yer aldığı bir kez daha kanıtlandı.

MECLİS ÜYELERİ BİR CHP'DEN BİR HDP'DEN

Toroslar'da yaşanan bu ittifakın ardından Meclis üyelikleri seçimi de belirlendi. Bilgisayarla yazılan isimler CHP'nin adayları olurken, kalemle yazılanlarsa HDP'nin adayları oldu. Önce bilgisayarda CHP adayları belirlenirken ittifakın ortaya çıkmaması için son dakika HDP’li adaylar ise el yazısı ile yazıldı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.