CHP’nin Trakya’daki kaleleri birer birer yıkılıyor!

CHP’nin Trakya’daki kaleleri birer birer yıkılıyor!

CHP’nin Trakya’daki kaleleri bu seçimde birer birer yıkıldı. CHP, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ve Kapaklı ilçeleri ile Edirne’nin Keşan İlçelerini AK Partiye, Tekirdağ’ın Marmaraereğilisi ilçesini ise DSP’ye kaptırdı.

CHP’nin Trakya’daki kaleleri bu seçimde birer birer yıkıldı. İşte CHP’nin kaybettiği ilçelerdeki son durum.

TEKİRDAĞ SÜLEYMANİYE AK PARTİ’YE GEÇTİ

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Cüneyt Yüksel yüzde 48,5 oy alarak seçimi kazandı. Süleymanpaşa'daki sonuçlara göre Cumhur İttifakı ile AK Parti'nin adayı, uzun yıllardır CHP'nin kalesi olarak görünen ilçeyi kazanmış oldu. 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Cumhur İttifakı ile giren AK Parti ile MHP, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yüzde 48,5'lük oy oranı ile CHP'nin kalesini yıkmış oldu.

TEKİRDAĞ KAPAKLI AK PARTİ’YE GEÇTİ

31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre, toplam 65 bin 552 oyun geçerli sayıldığı seçimlere Kapaklı’dan yüksek bir katılım gerçekleşti. Kesin olmayan verilere göre, Cumhur İttifakı’nın AK Partili Kapaklı Belediye Başkan adayı Mustafa Çetin 34 bin 613 oy alarak sandıktan zaferle çıktı.

Mevcut Kapaklı Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın adayı İrfan Mandalı ise 26 bin 610 oy aldı. Seçimleri 8 bin 3 farkla kazanan Çetin, eski Belediye Meydanı’nda zaferini kutladı. Kapaklı ilçesinin ilk AK Partili belediye başkanı olan Çetin, "Hükümetin imkanlarıyla Kapaklı’da değişimi başlatacağız’’ dedi.

TEKİRDAĞ'IN MARMARAEREĞLİ’Sİ DSP’YE GEÇTİ

CHP elindeki bir belediyeyi de DSP’ye kaptırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre Tekirdağ’ın Marmaraereğilisi ilçesinde CHP ile yarışan DSP’nin adayı, sandıkların yüzde 100’ün açılmasıyla seçimi kazandı.

Daha önce Tekirdağ’da 12-0 yapan CHP, AK Parti’ye kaptırdığı 3 belediyenin yanı sıra bir belediyeyi de DSP’ye kaptırdı. Resmi olmayan sonuçlara göre Tekirdağ’ın Marmaraereğilisi ilçesinde CHP ile kafa kafaya giden DSP’nin adayı Hikmet Ata, sandıkların yüzde 100’ün açılmasıyla seçimi kazandı. DSP adayı Hikmet Ata, 6 bin 297 oy alarak yüzde 37.03, CHP’nin adayı İbrahim Uyan 6 bin 109 oy alarak yüzde 35.93, AK Parti'nin adayı Mithat Soylu ise 4 bin 467 oy alarak yüzde 27.27 oranında kaldı.

EDİRNE KEŞAN’DA AK PARTİ KAZANDI

Edirne Keşan’da önce CHP 12 oyla seçimi kazandıklarını açıklayarak kutlama yaptı. Ancak sonuçlara itiraz eden AK Parti adayı 12 oyla seçimi kazandı.

AK Parti'nin bazı sandıklara itirazı sonucu oylar yeniden sayıldı. İlçe Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Mustafa Helvacıoğlu'nun 18 bin 414, CHP adayı Şenol Yalı'nın ise 18 bin 403 oy aldığı bildirildi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.