CHP'nin umudu erken seçim: Bu iktidar beş yıl kalamaz

CHP'nin umudu erken seçim: Bu iktidar beş yıl kalamaz

Genel seçimlerde uğradığı hezimetin ardından hem parti içi hem de ittifaktaki diğer partilerle gerilim yaşayan CHP umudunu erken seçim ihtimaline bağladı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yenilgiye uğrasa da bunu bir başarı olarak gören CHP, şimdi de 2024 mart ayında yapılacak yerel seçimlerde başarılı olacağını öne sürdü.

Seçim hezimetinin ardından hem parti içi hem de ittifaktaki diğer partilerle gerilim yaşayan CHP umudunu erken seçim ihtimaline bağladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; İzmir'in Dikili ilçesinde 37. Gerçekleştirilen Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali kapsamında, "Yerel Seçimlere Doğru Türkiye" panelinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, Mart 2024'teki seçimlerden başarı ile çıkacaklarını ve bunun sonucunda iktidarın yerinde kalamayacağını belirtti.

Uyar, "100 yıl önce nasıl bir Kemal'le yol arkadaşlığı yaptıysak, yine bir Kemal'le 100. yılda yol arkadaşlığı yapacağız. CHP kendisini değiştirir, dönüştürür. Değişim tartışması bir kişinin üzerine yıkılarak olmaz. Seçim yenilgisinin sorumluluğu da bir kişinin üzerine yıkılamaz" dedi.

 

Seçim sonuçlarının beraberinde erken seçim getireceğini öne süren Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"İnanın, bu iktidar beş yıl kalamayacak. Bunlardan kurtulacağımız zaman uzun zaman değildir. Umut bağlanan bir CHP var. Birlikteliğimizi dağıtmadan iktidara tokadı atacağız ve sonra gerisi gelir."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.