CHP'ye bir şok daha! Cem Uzan Muharrem İnce ile...

CHP'ye bir şok daha! Cem Uzan Muharrem İnce ile...

Yurt dışında firari olarak yaşayan Genç Parti kurucu Genel Başkanı Cem Uzan ve CHP'li Muharrem İnce’nin birlikte hareket edeceği iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye dönme kararı alan Fransa’da firari halde bulunan Genç Parti kurucu Genel Başkanı Cem Uzan ile CHP’de çalkantılı günler geçiren Muharrem İnce’nin birlikte hareket edeceği kulisleri siyaseti hareketlendirdi.

10 yıldır yurt dışında yasayan firari Cem Uzan, geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunarak Türkiye’ye geri döneceğini açıklamıştı.

 

BİRLİKTE HAREKET EDECEKLERİ İDDİA EDİLDİ


Yeniden siyasete girerek cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini belirten Cem Uzan ile CHP’de sıkıntılı günler geçiren ve Cumhurbaşkanlığı beklentisi içerisinde olan Muharrem İnce’nin birlikte hareket edecekleri öne sürüldü.

Cem Uzan, geçtiğimiz günlerde 2 aya kadar Türkiye'ye döneceğini ve Cumhurbaşkanı olmak için elinden geleceğini söylemişti.

 

İMAMOĞLU ENGELİ

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinden sonra İmamoğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı için adının geçmesinden" rahatsız olmuştu. 

İnce adaylık konusunda sorulan bir soruya tekrar "aday olacağım" cevabını verince, Ekrem İmamoğlu tarafından gelen twit gerginlik yaratmıştı.

İnce'ye cevap olarak yazılan "dün dünde kaldı cancacağzım, artık mekanın yeni sahibi var" paylaşımı ile İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı için aday olacağı mesajı verilmişti.

 

İşte Cem Uzan'ın o açıklaması:

 

'2 aya Türkiye’ye dönüyorum ve cumhurbaşkanı olacağım. Cumhurbaşkanı olmak için her şeyi yapacağım.

Her meşru yola başvuracağım. Ya cumhurbaşkanı olacağım ya da beni hapse atacaklar. Yıllardır çalıştım, uğraştım, didindim, hazırlandım; Türkiye’ye döneceğim.

Tayyip Erdoğan’ın yıkımını tamir edeceğim. Türkiye’yi ayağa kaldıracağım. Türkiye’de bir enerji eksikliği var, bir lider eksikliği var. Ben, bu heyecanı var etmek için Türkiye’ye dönüyorum ve sahalara çıkacağım. Ahaliyle, halkla bütünleşeceğim.

Nasıl Genç Parti’yi kurup 1,5 ay içinde milyonlarca oy aldı isem, ben 1 yıl içinde bütün Türkiye’yi kucaklayacağım. Bütün Türkiye’ye hitap edeceğim; ama merkez eksende duracağım.

Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş’in temsil ettiği cumhuriyet çizgisinde olacağım. Asla muhafazakâr kesimleri de karşıma almayacağım; ama dini sermaye yapanları, dini siyasete ve ticarete alet edenleri topluma afişe edeceğim.' 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

cem-001.JPG

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum