CHP’ye de eş başkanlık sistemi mi geliyor?

CHP’ye de eş başkanlık sistemi mi geliyor?

Mehmet Barlas CHP’nin geleceğine dönük bir yazı kaleme aldı. Barlas, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'de bir nevi "Eş başkan" olacağını söyleyebiliriz” dedi.

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas CHP’nin geleceğine dönük ’31 Mart sonrası Kılıçtaroğlu CHP-HDP’nin eş başkanı olabilir” başlığında bir yazı kaleme aldı.

Mehmet Barlas CHP’nin geleceğine dönük yazısı şu şekilde;

“Bana göre genel siyasi tabloda bir değişiklik olmayacaktır. Ancak bu CHP'nin geleceğine dönük olarak söylemek mümkün değildir. Çünkü 31 Mart yerel seçimlerinde ne olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yenmeyi bir hedef olarak belirleyen CHP'nin Kılıçdaroğlu'su, ne yazık ki bu partiyi HDP'ye ya da PKK'ya peşkeş çekmiştir.

EŞ BAŞKAN OLABİLİR
31 Mart'tan sonra Türki siyasetinde ne olacağını tam olarak kestiremesek de, 31 Mart'tan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'de bir nevi "Eş başkan" olacağını söyleyebiliriz. CHP'nin aday listeleri derinine gözden geçirilince, seçim sonrasında CHP içinde kökten CHP'lilerin azınlıkta kalacakları öngörülebilir. Bir yanda PKK güdümündeki HDP'liler, diğer yanda da FETÖ mensubu siyasi imamlar, yerel seçime giden CHP'de ağırlıklı roller oynuyorlar.

GÖRMEZDEN GELİYORLAR
İşin acıklı yanlarından biri de, CHP'nin İstanbul ve Ankara gibi önemli kentlerdeki başkan adaylarının, CHP'ye PKK sızmasını görmezden gelmeleridir. HDP yöneticilerinin söylemlerindeki "Batı kentlerinde Millet İttifakı'nın adaylarını Kürt oyları seçtirecek" cümlesi, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı da sessizce bir kabule yönlendirmiştir.

ADLİYELİK OLACAKLAR
31 Mart sonrasında neler olabileceğine dönük tahminlerden birinin de, CHP listelerinden kazanmış PKK'lılar hakkında adli kovuşturmaların başlayacağı şeklindedir. Ankara CHP adayıMansur Yavaş hakkındaki adli soruşturma ise, zaten ileri bir aşamadadır. Kısacası seçimler sonrasındaki CHP'yi pek aydınlık günler beklemiyor. Bu noktada Kılıçdaroğlu'nun dönemi eş başkan olarak atlatmasının en ciddi beklenti olduğunu söyleyebiliriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.