CHP'ye kritik soru, 'Sine i Millete mi dönecek?'

CHP'ye kritik soru, 'Sine i Millete mi dönecek?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yönetilemediğini bu nedenle seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. Milletvekillerin iradesine erken seçim şantajıyla müdahale edilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, CHP olarak Meclis'ten çekilmeyi de doğru bulm

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla başlayan erken seçim tartışmalarına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.


Meclis'teki odasında bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yönetilemediğini ifade etti, "Türkiye seçime gitmeyecek de kim gidecek" diye sordu.

"TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR: Milletvekillerinin iradesine sınır getirmek, şantajla iradelerini yönlendirmek ahlaken de siyaseten de doğru değil. Eğer seçim varsa, seçim istenir ve seçime gidilir, bu kadar basit bir şey. Türkiye seçime gitmeyecek de kim gidecek? Zaten Türkiye şu anda yönetilmiyor. Bu yapıyla gitmez, bu yapı Türkiye’yi çok daha derin sorunlarla karşı karşıya getirecek."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Meclis'ten çekilme ya da sine-i millet tartışmalarını doğru bulmadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, AKP'nin rejim değiştirmek istediğinin altını çizdi, rejim ifadesinin sözlükteki anlamını hatırlattı. Rejim kelimesinin, Türk Dil Kurumu sözlüğünde "Bir devletin yönetim biçimi" anlamına geldiğini söyledi.

KULİSLER DE HAREKETLİ

Öte yandan Genel Kurul'da Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri tartışmalı bir şekilde devam ederken, kulisler de bir o kadar hareketli.

Kulislerde, teklifin 2019'dan önce hayata geçebileceği konuşuluyor.

Hürriyetin haberine göre, teklifin olası hayata geçmesi durumunda Kasım 2017'de genel seçimlerin yapılabileceği tartışılıyor. Haberde, seçim barajının yüzde 10'dan 7'ye düşürülerek baraja takılma ihtimali bulunan MHP'ye jest yapılabileceği ileri sürüldü. 

Kaynak: ulusalkanal.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.