CHP’ye oy, moy yok!

CHP’ye oy, moy yok!

Sosyal medyada başlayan “oy moy yok” solaganı siyaset sahnesinde ve sosyal medya kullanıcıları arasında yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika’nın Sesi’ne verdiği röportajda Cumhurbaşkanı adaylığı için kullandığı ifadelere tepkiler gelmeye devam ediyor.

Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik’in “Kılıçdaroğlu’nun adayı Abdullah Gül” açıklamasından sonra CHP kulislerinde hareketli günler yaşanıyor.

Usta gazeteci Çelik, siyasetcafe’deki köşesinde yazdığı “kılıçdaroğlu'nun röportajı neden 'enteresan'? neden 'önemli'? başlıklı makalede, Abdullah Gül’ün CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtmişti.

Çelik, bu iddiasını Kılıçdaroğlu’nun verdiği röportajda açıkladığı “Cumhurbaşkanı adayı krıterlerine” istinaden yapmıştı.

Çelik’in bu tespiti CHP tabanında geniş yankı uyandırdı.

Daha önce çatı aday olarak Ekmeleddin İslamoğlu’na oy vermek zorunda kalan CHP’lier, ikinci bir Ekmeleddin vakası yaşamak istemediklerini dile getirerek tepkilerini sert şekilde ortaya koyuyor.

Abdullah Gül’ün CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olması halinde oy vermeyeceklerini belirten parti tabanı, sosyal medyada trend olan “oy moy yok” sloganı ile Kılıçdaroğlu’na tepki gösteriyor.

CHP’nin bir önceki adayı Muharrem İnce ve adaylığa hazırlanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Kılıçdaroğlu’nun aday yapmak istememesi ise bu tepkilerin dozunu artırıyor.

Abdullah Gül, geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin başını çektiği muhalefet kanadının adayı olması yönünde olumlu görüşmeler yaptığını ve tam bir mutabakat olursa aday olacağını söylemişti.

Ancak, CHP’nin ısrarına rağmen muhalefet kanadında tam mutabakat sağlanamadığı için Gül aday olmamıştı.

Şimdi ise Kılıçdaroğlu’nun Gül’ü yeniden aday göstermek istiyor iddiaları parti tabanını hareketlendirdi.

CHP Genel Başkanı’nın Amerikan kanalına verdiği röportajda isim vermeden Abdullah Gül’ü işaret etmesi ve ABD destekli Gül’ü Amerikan kanalında önermesi CHP’liler için bir başka tepki sebebi oldu.

Bu tepkilerini sosyal medyada da dile getiren CHP’liler “oy moy yok” sloganını kullanmaya başladılar.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.