CHP'yi eleştiren Tanju Özcan'dan dikkat çeken çıkış! 'Sayın Demirtaş'tan umutluyum'

CHP'yi eleştiren Tanju Özcan'dan dikkat çeken çıkış! 'Sayın Demirtaş'tan umutluyum'

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Haber Global'de Siyaset Özel programında Senem Tolunay Ilgaz’ın moderatörlüğünde gazeteci Faruk Aksoy ve Aytunç Erkin’in sorularını canlı yayında yanıtladı.

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Haber Global canlı yayınında yaptığı açıklamalarından satır başları şu şekilde:

 

'Göçmenin ayrı statüleri var mültecinin ayrı statüleri var, geçici sığınmacıların çok ayrı bir statüsü var. Aslında benim derdim milletin bekasıyla ilgili. Ben bunu milletvekiliyken de söyledim. Böyle bir kontrolsüz göç olmaz dedim. Bugün sayı 1,5 milyon dedim 2013'te TBMM kürsüsünde. Yarım milyonları bulacak dedim. Keşke haksız çıksaydım, bugün resmi veya gayri resmi 10 milyon civarında geçici sığınmacı bu ülkede yaşıyor. Bunun sadece 5 milyonu Suriyeli. Diğer 5 milyon nereden geliyor? Irak'tan geliyor. Mesela Bolu'da yaşayanların yüzde 80'i Iraklı. İran'dan geliyor, Afrika ülkelerinden geliyor. Suya bir zam yaptık buna karşı dava açan kimdi biliyor musunuz? Adam N'Koudou diye Beşiktaş'taki N'Koudou var ya muhtemelen akrabası. 

Aslında benim bu konudaki endişelerim Nagehan Alçı'nın geçen sene Kurban Bayramı'nda yazdığı yazıdan sonra iyice arttı. Şunu demişti: 90 milyon eşit vatandaş. Türkiye'de şu anda resmi veya gayri resmi olarak bulunan 7-8 milyon geçici sığınmacıyı vatandaş yapmaktan bahsetti. Bu yazıyı Nagehan Hanım kendi hisleriyle veya düşünceleriyle yazmadı. Bu tamamen birileri tarafından yazdırılmış bir yazıydı.

Ben bu çıkışları niye yapıyorum? Bugün bu çıkışları yapmamın temel sebebi şu: Torunlarımın gözünün içine utanmadan bakabilmek. Bugün ülkede yaşanan tehlikeyi görüyorum. Büyük bir emperyal saldırı altındayız. 2013'te bunları söyledim. Türk vatandaşları ile sığınmacılar birbirine düşecek dedim. Ama görüyorsunuz önce sığınmacılar kendi içlerinde birbirine düşüyor. 

Eğitimsiz bir nüfus geliyor. Ne yapacaklar bu insanlar. Türkçe'yi öğrenecekler, Türkçe'yi öğrendikten sonra iş bulamayacaklar. Açlıkla karşı karşıya gelince benim vatandaşıma çökmeye kalkacaklar. Benim esnafımdan haraç toplamaya kalkacaklar. Ben ayrımcı bir politika izlediğimi düşünmüyorum. Ben Türk milletinin bekasıyla ilgili düşüncelerimi paylaşıyorum. Bu meseleye insan hakları gözlüğüyle bakamazsınız. 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE İLİŞKİN FLAŞ AÇIKLAMA

 

Ben Atatürk'ün CHP'sinin üyesiyim. Bugünkü CHP'nin üst yönetimi ile tabanı arasında ciddi görüş ayrılıkları olduğuna inanıyorum. Üst yönetimin her söylediğine ben katılmıyorum. Ben bunları söylediğimde iktidar kadar muhalefet de beni eleştirmişti, kendi partim de. Ama geldiğimiz noktaya bakın. Sayın Genel Başkan ne diyor? Sığınmacıları göndereceğiz diyor. Davulla zurnayla göndereceğiz diyor. 

Bakın önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde anahtar konulardan bir tanesi bu olacak. Ben her yere gittiğimde insanların inanılmaz bir ilgisiyle karşılaşıyorum. Neden? Toplumun her kesimi değişik sebeplerle bu sığınmacıların ülkede kalmasından rahatsız. 

Ben bu tepkileri gösterdim diye Halkevciler de bana faşist diyor Sayın Bahçeli de faşist dedi. Ama sokaktaki vatandaş vatansever olarak nitelendiriyor. Ben faşist olmadığımı biliyorum. Sokaktaki vatandaş benim ne demek istediğimi gayet iyi biliyor. Sokaktaki vatandaşın hislerini tercüme ettiğim için bu kadar ses getirdi Türkiye'de.

 

“HDP BÜTÜN KÜRT VATANDAŞLARINI TEMSİL ETMİYOR”

 

Özcan’ın HDP ve Selahattin Demirtaş’la ilgili yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

“HDP terör örgütüyle bağlantılarını maalesef kopartamadı” diyen Özcan, “Kopartma konusunda da bir gayreti olduğunu ben göremiyorum. Terör örgütüyle arasına bir türlü mesafe koyamıyor. HDP bütün Kürt vatandaşlarını falan temsil etmiyor. Terör örgütüne karşı Kürt vatandaşlarımızın artık ciddi bir antipatisi oluştu. PKK'nın avukatlığını yapsın diye HDP'ye oy veriyor değil milyonlarca insan.” diye konuştu.

 

“DEMİRTAŞ’TAN NEDENSE UMUTLUYUM”

 

Özcan, Selahattin Demirtaş hakkında da şu ifadeleri kullandı;

 “Selahattin Demirtaş'ın neden cezaevinde olduğu, hangi gerekçeye dayandığını bilmiyorum. Sayın Demirtaş şunu söylemedi yıllardır, söylemeye çalıştı. Ben Sayın Demirtaş'tan nedense umutluyum. Ona biraz daha farklı bir gözle bakıyorum. Çünkü Sayın Demirtaş'ın 7 Haziran seçimlerinden sonra 'PKK denen örgüt' diye başlayan bir konuşmasını çok iyi hatırlıyorum. İmralı notlarına bakınca terör örgütü lideriyle ne kadar ters düştüğünü, Kandil'in yöneticileriyle ne kadar ters düştüğünü görüyorum. Sayın Demirtaş'ın cezaevinden çıkar çıkmaz şunu söylemesini umuyorum. 'Örgüt silah bıraksın, devlet bunun karşısında bir af çıkarsın ve bu sorunu görüşmek üzere ilk randevuyu Sayın Bahçeli'den istiyorum' demesini bekliyorum.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.