CHP'yi isyan ettiren Adana toplantısı

CHP'yi isyan ettiren Adana toplantısı

CHP'nin Adana Büyükşehir Belediye adayı Yıldıray Arıkan'dan tepki çeken hareket. Arıkan, AKP'li adayı davet etti, birlikte basın toplantısı düzenledi. CHP kitlesi olaya tepki gösterdi.

CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Yıldıray Arıkan ile AK Parti adayı Abdullah Torun ortak basın toplantısı düzenleyerek, yapılan kural hatalarından dolayı seçimin yenilenmesi gerektiğini söylediler. CHP'li adayın daveti üzerine yapılan toplantıya sosyal medyadan büyük tepki geldi.

 

CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Yıldıray Arıkan'ın daveti üzerine AK Parti adayı Abdullah Torun'la birlikte Hilton Oteli'nde ortak basın toplantısı düzenlendi. Seçime her türlü feraset karıştırıldığını öne süren Arıkan, seçime dair her türlü şaibeye adı karışan AKP ile toplantı yapmaktan geri durmadı. Arıkan, "Sandık kurulundan gelen sonuç tutanaklarının, İlçe Seçim Kurulu'nca ve seçim sonuçlarının belirlenmesi işlemi açık ve aralıksız olarak yapılması gerekirken, Seyhan 3'üncü seçim kurulunca sabah saatlerince ara verilmiştir. Bu durum o bölgedeki seçimin iptalini, dolayısıyla seçimin iptalini gerektirir. Sandık kurulları en az 4 kişiden oluşması gerekirken 3 ve daha az kişi tarafından kurulmuştur. Bunların hepsi seçimin iptalini gerektirir. Bu seçimin iptalinin gerektiğini düşünmekteyim" diye konuştu.

 

KANUNSUZLUK HALİ

AK Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Abdullah Torun ise, Arıkan'ın araması üzerine böyle bir toplantıya ihtiyaç duyduklarını kaydederek şunları söyledi:

 

"Adana seçimleri 2009'da ki seçimler dahil olmak üzere üzerinde her türlü gölgeyi barındıran bir sistem, bir yapı üzerinde yapılıyor. Bir çok kurallar hatası oluşmuştur, tam kanunsuzluk hali mevcuttur" dedi.

 

İSYAN SOSYAL MEDYADAN YÜKSELDİ

 

Tolgahan Öfekler ‏@ofeklertolgahan 
Yıldıray Arıkan'a sormak isterim Mansur Yavaş için tomaların önüne kendilerini siper eden Mhplilerden hiç mi utanmamıştır ?

 

@KamburogluEzgi Adana'da Yıldıray Arıkan'a kufretmeyen chpli var midir acaba ya

 

@nyxeden @CHP @CHP_online @herkesicinCHP Yıldıray Arıkan ile ilgili ihraç kararı bekliyoruz, hırsız ile aynı masada oturan bizden değildir.

 

‏@General_Duncan Adana adayı Yıldıray Arıkan hakkında açıklama bekliyoruz? @CHP_online

 

@adananinyollar1 Sizden ricam, AKP yle ortaklık kuran CHP belediye başkan adayı Yıldıray Arıkan ın CHP den ihracıyla ilgili, CHP MV lerine Yazalım #direnadana

 

‏@karatasbaris yıldıray arıkan derhal chp den ihraç edilmelidir. adımızı kirletme çok seviyorsan akp ye geç

 

Rezalet! Chp derhal gerekli işlemleri yapmalı! Ne demek Akpyle masaya oturmak? Varsa itirazın tek başına savun kendini Yıldıray Arıkan!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.