CIA eski Başkanından skandal sözler! Özerk Kürdistan'ı Türkiye'ye anlatacağız

CIA eski Başkanından skandal sözler! Özerk Kürdistan'ı Türkiye'ye anlatacağız

Amerika Birleşik Devleti’nin (ABD) Merkezî İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) eski başkanı Hayden Türkiye için skandal ifadeler kullandı ve emperyalist düşüncelerini faaliyete geçirebilmek için Kürdistan hayalini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları;

Ortadoğu’da ABD’nin planları bitmek bilmiyor. Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Mısır’da, Katar’da kısacası tüm Ortadoğu’da ve en önemlisi de asıl kale Türkiye’de ki hesap kitabı bitmiyor. Bu seferde CIA’in eski Başkanı Michael Hayden şok ‘Özerk Kürdistan’ açıklamasında bulundu.

CIA Eski Başkanı Michael Hayden, “Irak ve Suriye’nin üniter devlet kimlikleri geride kaldı. Farklı oluşumlar çıkacak ortaya; bunlardan biri de özerk Kürdistan olacak” dedi.  Hayden, Kürtler’in geleceği konusunda Amerika’nın Türkiye’yle yakın diyalog kurması gerektiğini belirtti.

İstanbul’da ABD bombası

Başkan Hayden, konu ile ilgili Amerika’nın Sesi’ne açıklamalar yaptı. Açıklamasında Ortadoğu’da özerk bir Kürt devletinin kurulacağı öngörüsünde bulunan Hayden, “Benim fikrimce, Irak ve Suriye olarak bildiğimiz ülkeler artık yok. Tamamen yok olmadılar ama üniter devlet kimlikleri geride kaldı. Farklı oluşumlar çıkacak ortaya; bunlardan biri de özerk Kürdistan olacak. Biz Amerikalılar olarak son savaştaki katkılarından dolayı Kürtler’e minnettarlık duyuyoruz. Bu yüzden özerk bir Kürdistan olacağını Ankara’daki dostlarımızla oturup konuşmamız, anlatmamız lazım. Türkler’e ‘Özerk bir Kürdistan Türkiye’nin güvenliği açısından ne şartlarda sizin için kabul edilebilir olur?’ diye sormalıyız. Elbette, konuşması zor bir konu ancak hiç olmazsa dürüst bir diyalog olacaktır. Bu diyalog sürecini bence hemen başlatmalıyız” diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler

Kaynak:Amerikanın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.