CIA’nın yalanı deşifre oldu: Abdurehim Heyit yaşıyor

CIA’nın yalanı deşifre oldu: Abdurehim Heyit yaşıyor

Çin’de cezaevinde öldüğü söylenen Doğu Türkistan’ın ünlü Türk ozanı Abdurehim Heyit’in yaşadığına dair flaş bir video yayınlandı.

Doğu Türkistan’ın Türk halk ozanı Abdurehim Heyit’in 8 yıl hapis aldığı Çin’de cezaevinde öldüğüne dair sosyal medyada haberler çıkmış ve Türkiye’de büyük tepkilere neden olmuştu.

ABDUREHİM HEYİT YAŞIYOR

Bu bilginin CIA’nın Çin’e yönelik kara propagandasından ve bir yalandan ibaret olduğu ve Türk Ozan Abdurehim Heyit’in yaşadığı ortaya çıktı.

Çin kaynaklı bir videoda Abdurehim Heyit, kendi görüntüsü, sesiyle ve bugünün tarihiyle birlikte hayatta olduğunu ve aldığı ceza nedeniyle cezaevinde olduğunu söylüyor.

ANKARA ÖLDÜ DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki Uygur Türklerinin ve diğer Müslüman toplulukların temel insan haklarını ihlal eden uygulamalar olduğunu öne sürmüştü. Aksoy, İnsan hakları ihlallerinin son iki yıl içerisinde ağırlaştığını ve uluslararası toplumun gündemine taşındığını ifade etmişti. Çin'i hedef alarak BM Genel Sekreterini de göreve çağıran ve Uygur Türkü Abdurrehim Heyit'in hapishanede öldüğünü iddia eden Aksoy, "Çin makamlarını, Uygur Türklerinin temel insan haklarına saygı göstermeye ve toplama kamplarını kapatmaya davet ediyoruz" demişti.

 

İŞTE ABDUREHİM HEYİT’İN YAŞADIĞINI GÖSTEREN FLAŞ VİDEO

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum