Çiçek 'kesin çözümü açıkladı!'

Çiçek 'kesin çözümü açıkladı!'

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, son günlerde yaşanan gelişmeler ve HSYK düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Meclis Başkanı, Çiçek, Türkiye'deki yaşanan tartışmaların ekonomiye ve sosyal hayata önemli ölçüde yaşandığını dövizin yükseldiğini borsanın ise büyük darbe aldığını söyledi. 


Çiçek, bu tartışmaların sona ermesi için mutlaka Anayasa değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirterek Türkiye'nin var olan kazanımlarını kaybetmemesi için biran önce değişikliğe gidilmesi gerektiğini mutlaka köklü değişiklik yapılması gereketiğini, demeç ve mesaj ile işlerin halledilemeyeceğini söyledi. 

HSYK düzenlemesi ile ilgili herkesin görüşünü açıkça ortaya koyması ve bu konuda biran ön

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, HSYK kanun teklifine ilişkin, "Köklü çözüm anayasa değişikliğidir. Onun dışındaki çözümler geçici olur. Gelin bu sıkıntılardan hayırlı bir çıkış yapalım ve bu HSYK'nın yapısını değiştirelim" dedi.ce adım atılması gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin uzun zamandan beri yargının ortaya koyduğu sorunları Türkiye'nin tartıştığını anlatan Çiçek ortaya konan modelin yine yargının çoğunluğu değil çoğulculuğu tercih etmesi yüzünden sorunların yaşandığını dile getirdi.

Cemil Çiçek bakanlarla ilgili fezlekenin henüz Meclis'e gelmediğini bununla ilgili bakanlığı adres gösterdi ve Meclis'e gelmesi halinde gereğinin yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.