Çiftçiye 1.8 milyar lira dağıtılacak

Çiftçiye 1.8 milyar lira dağıtılacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesiyle ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Bakanlık olarak 2006 yılından bu yana genel bütçe imkânları ile kırsal kesimde yaşayan üreticileri desteklemek ve tarım-sanayi entegrasyonunu sağlamak amacıyla “Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı”nı (KKYDP) yürüttüklerini belirten Fakıbaba, “Program kapsamında bugüne kadar tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması için 7 bin 930 tesise, yatırım tutarının yüzde 50’si oranına tekabül eden toplam 2 milyar 100 milyon lira hibe desteği ödemesi yaptık” dedi.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Kırsal alanda yaklaşık 10 milyar liralık bir ekonomik büyüklük oluşturulduklarını kaydeden Fakıbaba, bu projelerle aynı zamanda yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağladıklarını da söyledi.

Bugüne kadar 11 etabı tamamlanan KKYDP’nın 12. Etabı için proje başvurularının 11 Aralık 2017 tarihinde sona erdiğini söyleyen Fakıbaba, “Bu etapta, 6 bin 478 adet başvuru yapıldı. Belirlenen bu projelerin tamamı onaylandığı ve sözleşmeye bağlandığı takdirde, hibeye esas tutarı olan 3.6 milyar liranın 1.8 milyar lirasını hibe olarak ödeyeceğiz” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.