Çiftçiye tarımsal destek yolda

Çiftçiye tarımsal destek yolda

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çiftçiye 2018 yılında verilecek tarımsal destekler hakkında bilgi verdi.

2017 yılında üreticilere 12,8 milyar lira tarımsal destek ödemesi yapılması kararı alındığını ve Kasım ayı itibariyle bunun 11 milyar lirasının çiftçiye ödendiğini ifade eden Fakıbaba, 2018 yılında ise ödenmesi planlanan tarımsal destek miktarının 14,5 milyar lira olduğunu bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekillerinin tarımsal desteklerle ilgili sorularını yanıtladı. 2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının 18 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bakan Fakıbaba, üreticilerin, tarımsal destekler ve benzeri uygulamalardan faydalanabilmek için kendi istekleriyle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırdığını ve bu kaydını her yıl güncellemesi gerektiğini ifade etti. Bakan Fakıbaba, bu kapsamda Türkiye genelinde Bakanlığın Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) 2016 yılında kayıt yaptıran çiftçi sayısının 2 milyon 267 bin 176 olduğunu bildirdi.

TARIMSAL DESTEK 14.5 MİLYAR LİRA OLACAK

Fakıbaba, 2017 yılı için üreticilere yapılacak tarımsal destek miktarının 12,8 Milyar lira olarak belirlendiğini kaydederken Kasım ayı itibariyle bunun 11 Milyar lirasının çiftçiye ödendiğini bildirdi. Fakıbaba 2018 yılında ise üreticilere 14,5 Milyar liralık nakit tarımsal destek ödemesi yapılmasının planlandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.