Çılgın bir diktatörün hikayesi

Çılgın bir diktatörün hikayesi

Zalim Roma İmparatoru Caligula’nın trajikomik hikâyesi ‘Kanlı Komedya Caligula’ oyunu ile 5, 12 ve 13 Ocak’ta Baba Sahne’de olacak. Oyunda Levend Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Üstündağ ve Pınar Coşkun rol alıyor

Dünyaca tanınan Bulgar yazar Stefan Tsanev’in kaleme aldığı ‘Kanlı Komedya Caligula’, esas adı Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus olan diktatör Caligula’nın halkına yaşattığı zulmü ve halkın bu zulüm karşısındaki tepkisizliğine olan şaşkınlığını ele alıyor.

 

Halkın özgürlük ve demokrasi arayışına eleştirel bir yaklaşım sunan oyunda Caligula ve çevresindekiler, Ragıp Yavuz’un trajikomik yorumunda güncelliğini koruyan metaforik birer “figür” olarak işleniyor. Hüseyin Mevsim’in dilimize çevirdiği, sahne ve kostüm tasarımına Barış Dinçel’in imza attığı oyunda Levend Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Üstündağ ve Pınar Coşkun rol alıyor.

 

6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Oyunu Ödülü’nü kazanan oyun; Öktem’e 24. Türkan Kahramankaptan Özel Ödülleri’nde ‘En İyi Erkek Oyunc’u, Saraçoğlu’na 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’, Üstündağ’a 23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde ‘Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’, Yüksel Aymaz’a ise 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde ‘Yılın Işık Tasarımı’ ödüllerini getirdi.

 

Tek perdelik Kanlı Komedya ‘Caligula’, 5 ve 12 Ocak Pazar günleri saat 16.00’da; 13 Ocak Pazartesi akşamı ise 20.30’da Baba Sahne Savaş Dinçel Salonu’nda sahnelenecek.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.