‘Çılgın projelerimiz yok, aslan gibi köklü çözümlerimiz var’

‘Çılgın projelerimiz yok, aslan gibi köklü çözümlerimiz var’

Vatan Partisi Ankara’nın ilçe kadın adaylarını tanıttı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür ile birlikte 7 kadın aday Vatan Partisi saflarında görev alacağını duyurdu.

Yerel seçimlere az bir süre kala siyasi partilerin aday tanıtımları devam ediyor. Vatan Partisi, Ankara’daki ilçe adaylarını da tanıttı. Vatan Partisi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür’ün ismi daha önce Genel Başkan Dr. Doğu Perinçek tarafından açıklanmıştı. Üç büyükşehrin tek kadın adayı olarak seçimlere giren Oygür’ün isminin ilan edilmesinin ardından Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Aykut Diş de Ankara’nın ilçe kadın adaylarını tanıttı.

‘FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR KADINLARIMIZ’

Türk milletini yerel seçimlerde seçeneksiz bırakmadıklarının altını çizerek konuşmasına başlayan Aykut Diş, “Bir tarafta milletimizi tanzim kuyruklarına mecbur eden, üretim ekonomisini hayata geçirme, komşularla ve gerçek müttefiklerimizle dostluk kurma noktasında tereddüt eden; yalpalayan, tutarsız bir iktidar bloğu var. Diğer tarafta ise ülkeyi bölmek ve güçsüz düşürmek isteyen emperyalistlerin piyonlarını sırtına alıp onların çizdiği yoldan iktidar olmak isteyen yani Türkiye’yi yeniden Amerikancılaştırmak isteyen muhalefet bloğu var. Al birini vur ötekine! İkisi de çıkmaz” dedi.

Diş, şunları ifade etti: “Ne CHP bloğu, ne de AK Parti bloğu Türkiye’yi refaha ve huzura eriştiremezler. Şapkadan tavşan çıkarılır gibi çıkarılan geçmişleri şaibeli adaylarla Ankara yönetilemez. Ülke yanarken, kasılıp kavrulurken ortada görünmeyen fakat seçimler yaklaştı mı kış uykusundan uyanıp gelen adaylarla Ankara yönetilemez. Cumhuriyet Ankara’sına Cumhuriyetin ‘Fikri hür vicdanı hür’ kadınlarını sunuyoruz. Vatan Partisi rant için değil halk için var. Tarikatlar için değil yurttaşlar için var. Amerika için değil Türkiye için var. Bunun için Vatan Partisi Ankara’nın bütün ilçelerinde olacak. Cumhuriyetin ‘Fikri hür vicdanı hür’ kadınlarıyla can evimiz Ankara’yı güzelleştireceğiz. Çılgın projelerimiz yok, aslan gibi köklü çözümlerimiz var. Atatürk’ten miras programımız var.”

İŞTE KADIN ADAYLAR

İşte Vatan Partisi’nin Ankara’daki kadın adayları şöyle:

Mamak Belediye Başkan Adayı: Doç. Dr. Diş Hekimi Şen Yazgan,

Etimesgut Belediye Başkan Adayı: Emekli Öğretmen Gülser Bektaş,

Gölbaşı Belediye Başkan Adayı: Emekli Eğitimci Ergül Bezci,

Sincan Belediye Başkan Adayı: İşletmeci Perihan Karagöllü,

Beypazarı Belediye Başkan Adayı: Emekli Filiz Kayaönü,

Kahramankazan Belediye Başkan Adayı: Emekli Öğretmen Aysel Timuroğlu.”

‘YEREL YÖNETİMLERE YENİ ÇALIŞMA RUHU’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tülin Oygür de şu ifadeleri kullandı:

“Vatan Partisi yerel yönetimler için gösterdiği adaylar arasında kadın aday oranı en yüksek olan partidir. Bizim dışımızdaki partilere, bu düzenin koruyucusu partilere bakalım. Ne görüyoruz? Kadının adı yok! İkincisi, Atatürkçü Cumhuriyet kadınının toplumun önündeki sorunları çözmeye hazır olduğudur. Türk kadını II. Meşrutiyet’le birlikte toplumda var olma mücadelesine atılmış, Atatürk Devrimleriyle de zaferini ilan etmiştir. Biz Atatürkçü düşünceyi mücadelenin içinde öğrendik, bütün benliğimize sindirdik. Cumhuriyet devrimlerine bağlılığımızla, vatanseverliğimizle, halkçılığımızla yerel yönetimlere yeni bir çalışma ruhu kazandıracağız. ‘Önce insan’ anlayışıyla, eşitlikçi, bilime dayanan, üretim ve istihdamı önceleyen ve şeffaf yönetimlerle halkımızı buluşturacağız."

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.