Çılgın Türkler havada limitleri zorluyor! Türk teknoloji şirketi insansız helikopter geliştirdi

Çılgın Türkler havada limitleri zorluyor! Türk teknoloji şirketi insansız helikopter geliştirdi

Türk teknoloji şirketi Titra, askeri ve sivil alandaki ihtiyaçları karşılamak için insansız helikopter geliştirdi.

Son yıllarda savunma sanayiinde elde edilen başarılara bir yenisi daha eklendi. Yıllardır dışa bağımlı olan savunma sanayisinde artık yüzde 70 oranında yerli ve milli üretim yapılıyor.

Özellikle İHA ve  SİHA'ların yerli yazılım ve tamamen Türk mühendislerinin ürünü olması bu alandaki çalışmaların başarısının göstergesi oldu.

Havacılık alanında hızla yeni ve yerli teknoloji ile ürün çeşitliliğini arttıran Türkiye şimdi de insansız helikopter ile tanışacak.

Türk teknoloji şirketi, askeri ve sivil alandaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla, yüksek yük taşıma kapasitesine, uçuş süresi ve menziline sahip hava aracı elde etmek için bir helikopteri insansızlaştırdı.

 

ha-001.jpg

 

ASKERİ ALANDA SEVKİYT İÇİN KULLANILABİLECEK

 

Türk teknoloji şirketi Titra, askeri ve sivil alandaki ihtiyaçları karşılamak için, yüksek yük taşıma kapasitesine, uçuş süresi ve menziline sahip hava aracı elde etmek için bir helikopteri insansızlaştırdı.

800 kilometre kadar uçuş menzili olan ve 160 kiloya kadar yük taşıyabilen yeni helikopter, özellikle afetlerde, askerlerin operasyonlarında kullanılabilecek.

 

hh-004.jpg

 

Belarus'taki bir mühendislik firması ile insanlı bir helikopterin dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkan insansız helikopter askeri alanda sevkiyat için kullanılabilir nitelikte.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.