Çiller'den flaş açıklamalar! Gençtik hatalar yaptık!

Çiller'den flaş açıklamalar! Gençtik hatalar yaptık!

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul Yenikapı’da düzenlediği mitinge katılan eski Başbakan Tansu Çiller, flaş açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Ak Parti mitingine katılan eski Başbakan Çiller, çok yoğun yıpratma kampanyaları ile karşı karşıya kaldığını ifade etti. Çiller, "Yaptığım her şey doğruydu demiyorum. Çok gençtik, çok idealisttik" diye konuştu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü "Çiller’in seçim tahmini ve Yenikapı izlenimleri" başlıklı yazısında Yenikapı mitingine katılan Eski Başbakan Tansu Çiller eleştirilerine değindi. Çiller'in mitinge Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından davet edildiğini belirten Selvi, Çiller'in "Ama ben davet üzerine bu çıkışı yaptım diyemem. Benim davete gitmem, tamamen milli şuurdan kaynaklandı” dediğini aktardı.

Sosyal medya eleştirileri hakkında Selvi'ye konuşan Çiller, "Korku refleksi olmasa bu kadar tepki olmazdı. Doğruları söylememden rahatsız olanlar olabilir. Yaptığım her şey doğruydu demiyorum. Çok gençtik, çok idealisttik, birçok şeyi kısa zaman içinde yapmak isterken karşımda çok geniş bir cephe buldum. Çok yoğun yıpratma kampanyaları ile karşı karşıya kaldım” dedi.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerine yönelik tahminde de bulunan Çiller, "Kafalar karışık. Yeni bir sistem, taraflar çok karıştı. Tahmin yapabilmek zor. Seçim sonrası yönetimin nasıl oluşacağını anlayan yok. Çok bilinmeyenli bir seçime giriliyor. Tahmini zor bir ortamdayız” dedi.

Abdülkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener sorusuna ise Tansu Çiller'in yanıt vermediğini belirtti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum