Çin aşısının sonuçları açıklandı

Çin aşısının sonuçları açıklandı

Türkiye'de 11 Aralık 2020'den itibaren genel olarak kullanımına başlanacak olan Çin üretimi covid-19 aşısının koronavirüsten yüzde 97 koruma sağladığı duyuruldu.


Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını tüm hızıyla devam ederken, bir çok ülke toplu aşılama uygulaması başlattı. 

 

YÜZDE 97 ETKİLİ

Endonezya'nın devlet kontrolündeki ilaç şirketi Bio Farma, testlerden elde edilen ara verilere göre Çin'in Sinovac şirketi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının %97 etkililik düzeyinde olduğunu açıklamıştı.

 

Bio Farma'nın sözcüsü Iwan Setiawan, "Klinik araştırma ekibimiz bir ay içinde ara verilerin etkililiğinin yüzde 97'ye kadar çıktığını tespit etti" dedi. Bio Farma, 1,600 kişiyi içeren deneyler sırasında kaç katılımcının enfekte olduğuna dair bilgi vermedi. Iwan Setiawan, Bio Farma'nın tam sonuçları bekleyeceğini ve Endonezya'nın gıda ve ilaç ajansının toplu aşılama başlamadan önce Ocak ayı sonlarında acil kullanım izni vermesini beklediğini söyledi.

 

 

TÜRKİYE DE SATIN ALMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çinli Sinovac'tan 50 milyon doz alımı için anlaşma yapılan aşının uygulanmasına aralık ayı sonu gibi başlanacağını, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu aşı miktarının ise 100 milyon doz olduğunu söylemişti.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.