Çin'den Türkiye'ye dev yatırım! 1 Trilyon 300 Milyar dolar

Çin'den Türkiye'ye dev yatırım! 1 Trilyon 300 Milyar dolar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Çin'in 2027'ye kadar Türkiye'ye 1 trilyon 300 milyar dolar yatırım yapmasının öngörüldüğünü söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "Bir Kuşak Bir Yol projesine 2027'ye kadar Çin'in 1 trilyon 300 milyar dolar yatırım yapması öngörülüyor" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "Lojistik Master Planı" toplantısında konuştu.

Bakan Turhan "Türkiye olarak 2034 yılında Uzakdoğu ile olan ticaretimizin 100 milyar doları aşmasını hedefliyoruz. Ülkemizin bir trilyon dolar ihracat hedefi için sadece batı değil, doğu bölgelerinin de verimli kullanılması gerekiyor." açıklamasında bulundu.

 

REKABET GÜCÜ ARTACAK

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, organize sanayi bölgeleri (OSB), özel endüstri bölgeleri, limanlar ve serbest bölgeleri içeren 294 kilometrelik iltisak hattı yapma hedeflerinin olduğunu, bu hatlarla birlikte yeni lojistik merkezleri kurarak sanayinin rekabet gücünü artıracaklarını ifade etti.

Lojistik Master Planı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla tanıtıldı.

Bakan Varank, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ulaştırma alanında 17 senede kat ettiği mesafenin pek çok ülkeye örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu söyledi.

 

'ULAŞIM ALTYAPISI ÇAĞ ATLADI'

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin ulaşım altyapısının çağ atladığını ve bu sayede stratejik konumunun daha da güçlendiğini belirten Varank, bu durumun sanayinin gelişmesi, ticaretin ve yatırımların canlanması kanalıyla da büyümeye ve istihdama önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Varank, ulaştırma ve lojistik alanında atılan her yeni adımın ülkenin rekabet gücünü doğrudan etkilediğine işaret ederek, sanayi bölgelerinde, lojistik alanların ve ulaşım modlarının birlikte düşünülmesi ve çeşitlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.