Çin'i protesto eyleminde kavga

Çin'i protesto eyleminde kavga

Doğu Türkistan'da yaşanan katliamı protesto etmek için Çin Büyükelçiliği'ne gelen Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile MHP'li olduklarını iddia eden bir grup arasında kavga çıktı.

MHP'li oldukları iddia edilen bir grup, Kayseri'den gelen 50 kişiden oluşan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin eylemine destek vermek için Çin Büyükelçiliği önüne geldi. Çevik kuvvet ekipleri, Çin Büyükelçiliği önünde geniş güvenlik önlemi aldı.


AK PARTİ SLOGANI ORTAMI GERDİ
 
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk açıklama yapmak için basın mensuplarının karşısına geçti. Açıklama yaptığı sırada MHP'li grup AK Parti lehine slogan atarak konuşmayı engelledi. Bunun üzerine Tümtürk, Doğu Türkistan'da yaşanan katliamı protesto etmek için geldiklerini ve siyasi slogan atılmamasını, buranın yeri olmadığını söyledi.

SLOGANLAR DEVAM EDİNCE KAVGA BAŞLADI
 
Sloganların devam etmesi üzerine Tümtürk, MHP'lilerin yanlarından ayrılmasını istedi. Ayrılmak istemeyen grup slogan atmayı sürdürdü. Tümtürk açıklamasını yaparak, büyükelçiliğin önüne siyah çelenk bıraktı. Çelenk bırakıldıktan sonra MHP'liler ile çevik kuvvet ekipleri arasında tartışma yaşandı. Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile MHP'li grup arasında yeniden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle iki grup kavga etmeye başladı. Polislerin araya girmesiyle olay büyümeden sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.