Cinsel istismara rekor ceza… 50 Yıl hapis…

Cinsel istismara rekor ceza… 50 Yıl hapis…

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuğa yönelik cinsel istismarı önlemek için hazırlanan kanun tasarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar;

Çocuklara yönelik cinsel istismarların artması, buna yönelik medyada yer alan haberler, toplumun tepkisi nedeniyle hükümet bu suçlara ilişkin cezaların arttırılması için harekete geçti. 

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuğa yönelik cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

50 YILDAN AZ OLMAYACAK

TCK’daki en ağır cezanın çocuk istismarı suçuna verileceğini belirten Akdağ, "Düzenleme kimyasal kastrasyon öngörüyor. TCK'daki en ağır ceza bu suçu işleyene verilecek. Takdir indirimine dokunmama kararı aldık. Cinsel istismarda ceza 50 yıldan az olmayacak." dedi.

CİNSEL İSTİSMAR’A TCK’DA ÖNGÖRÜLEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Düzenlenen tasarının 12 maddeden oluşacağını belirten Akdağ, "Bir çocuğa tecavüz edilmiş ve öldürülmüşse ağırlaştırılmış müebbet hapis getiriyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının üst sınırını ciddi olarak artırıyoruz. Bu konunda, çocuklara karşı tecavüz ve öldürmenin cezası 50 yıl hapis yatmaya dönüşüyor ki Türk Ceza Kanunu'nda böyle bir ceza yok. İstismarcı çocuk ile ilgili işte çalışamayacak." diye konuştu.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum