Çıplak Vatandaşlar’a seyirciden yoğun ilgi

Çıplak Vatandaşlar’a seyirciden yoğun ilgi

Ödüllü oyuncu Cansel Elçin, ‘Mucize Doktor’ dizisinin Adil Hoca’sı Reha Özcan ve oyuncu Alican Altun ile başrolünü paylaştığı tiyatro oyunu ‘Çıplak Vatandaşlar’ ile seyirciden gelen istek üzerine 10 Ocak’ta yeniden sahnelenecek.

Simon Beaufoy’un yazdığı, dilimize Şükran Yücel’in çevirdiği, ülkemizde de ‘Anadan Doğma’ ismiyle daha önce vizyona giren komedi filmi ‘Full Monty’nin tiyatroya uyarlaması olan ‘Çıplak Vatandaşlar’da; Sheffield’da işsiz kalan 6 adamın acınası halleri, zekice yazılan hınzır esprilerle dolu, eğlenceli ve sevimli bir komediye dönüşür.

 

Özelleştirildiği için kapanan Sheffield çelik fabrikası çalışanları artık işsizdir. Yıllarını mesleklerine vermiş bu deneyimli işçiler, geçinemez hale gelirler. İçlerinden Gaz’ın aklına bir fikir gelir. Şehirdeki kadınların genç erkek striptizcilere gösterdiği büyük ilgi Gaz’ı ve diğer işsiz arkadaşlarını da yanına alarak striptiz dünyasına adım atmaya ve para kazanmaya iter. Çelik Striptizciler’i böyle kurarlar. Ancak striptiz nasıl yapılır hiçbir fikirleri yoktur. Üstelik rekabet büyüktür ve bilmedikleri bu yolda başlarına gelmedik kalmaz.

 

Her yerde karşılaşılan işsizlik sorununu; seyirciye sempatik gelecek karakterlerle ve kendine özgü mizah anlayışıyla anlatan oyun, eğlendirirken düşündürüyor ve sürprizli finali ile izleyiciyi şaşırtıyoe.

 

Yönetmen Laçin Ceylan imzasıyla tiyatroya taşınan ve birbirinden yetenekli oyuncu kadrosu ile dikkat çeken oyun, 10 Ocak Cuma akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyicisi ile buluşacak.

 

OYUNUN KÜNYESİ:

Yazar- Simon Beaufoy

Çeviri- Şükran Yücel

Yönetmen- Laçin Ceylan

Yönetmen Yardımcıları- Adıhan Şentürk, Ali Yıldırım, Oğuz Edis

Sahne Tasarımı-Şirin Dağtekin

Kostüm Tasarımı- Dilek Kaplan

Işık Tasarımı- Yakup Çartık

Müzik-- Nejat Dimili

Koreografi- Erdal Uğurlu

OYUNCULAR:

Cansel Elçin, Reha Özcan, Erdal Uğurlu, Alican Altun, Bedir Bedir, Sedat Mert, Yusuf Vardar, Suna Yıldızoğlu, Dilşad Çelebi, Burcu Görek, Süleyman Arda Eminçe, Nur Dilara Gül, Ebru Sarıtaş, Oğuz Edis, Muharrem Fındıcak

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.