Çirkin iddia! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hutbesinde Atatürk'e lanet mi etti?

Çirkin iddia! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hutbesinde Atatürk'e lanet mi etti?

86 yıl sonra bugün ibadete açılan Ayasofya'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın verdiği hutbe olay oldu. Oda TV sitesi hutbedeki 2 cümleyi çarpıtarak Erbaş'ı Atatürk'e lanet okumakla suçladı. Gazeteci Nedim Şener'den bu iddiaya tapulu yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyelerinin katıldığı Ayasofya'daki namazda cuma hutbesini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş okudu. Oda TV sitesinin iddiasına göre Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sitesinde yayımlanan cuma hutbesinin dışına çıkarak şunları söyledi:

*"Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar".

SÖZLER ÇARPITILDI

Oda TV bu sözlerin Ayasofya’yı müze yapma kararı alan Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik olarak yorumladı ve "Diyanet İşleri Başkanı, Atatürk’e lanet okudu' manşeti attı. 

NEDİM ŞENER'DEN TAPULU CEVAP: FİTNECİLER BAŞKA KAPIYA
Oda Tv'nin Atatürk'e lanet okundu iddiasına yanıt Hürriyet yazarı Nedim Şener'den geldi. Nedim Şener Ayasofya'nın tapusunu paylaşarak şu twiti attı:

 

tapu.jpg

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.