CNN boykotunu delen Ümit Kocasakal CHP'den ihraç ediliyor

CNN boykotunu delen Ümit Kocasakal CHP'den ihraç ediliyor

CHP Genel Başkan yardımcısı Tuncay Özkan'ın CNN Türk'ü boykot kararı çok tartışılmıştı. Özkan, hiç bir CHP'linin CNN Türk'e çıkmayacağını açıklamasına rağmen Ümit Kocasakal bu yasağı deldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan CNN Türk'ü boykot kararını şöyle duyurmuştu:

“3 Şubat 2020 tarihinde yapılan toplantıda partililerimize tuzak kurma, gerçekleri çarpıtma nedeniyle CHP’lilerin CNN Türk kanalında yapılan programlara katılmaması kararı alınmıştır. CHP’li hiç kimse CNN Türk kanalına çıkmayacaktır.

 

"CNN TÜRK'Ü İZLEMEMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUZ"
Bu kanalın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza CNN Türk'ü izlememelerini tavsiye ediyoruz.

CNN Türk kanalı halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak, halkının değil iktidarının menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirmiştir. Gerçekleri örterek AK Parti söylemleri doğrultusunda adeta bir reklam ajansı gibi çalışan televizyon kanalı yerel seçimlerden bu yana CHP karşısındaki konumlandırmasını sürdürmektedir. CNN Türk kanalının patronundan ve yönetiminden iktidarın saray bataklığından çıkıp özgür tutum takınmalarını ve objektif yayıncılık ilkelerine sarılmalarını talep ediyoruz."

 

BOYKOT KARARINI İLK DELEN ÜMİT KOCASAKAL OLDU

Kocasakal, CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu Akıl Çemberi adlı tartışma programına katıldı.

 

İHRAÇ KARARI

CHP’de genel başkan adaylığını açıklayan ancak yeterli imza bulamadığı için aday olamayan Kocasakal’ın, CNN Türk yayınına çıktığı ve genel merkezin boykotunu kırdığı için CHP’den ihracı gündeme geldi.

Kocasakal’ın, CHP’den ihracı için İstanbul il disiplin kurulunda işlem başlatıldığı öğrenildi.

 

 

umit-kocasakal-kimdir.JPG

 

ÜMİT KOCASAKAL KİMDİR?

 

11 Mayıs 1966’da Köln’de doğan Ümit Kocasakal Türk hukukçu, İstanbul Barosu’nun 2010-2016 dönemlerindeki başkanıdır. Sinoplu bir baba ve Gümülcine göçmeni bir annenin çocuğu olan Kocasakal, ailesinin işçi olarak çalışmak için gittiği Almanya’nın Köln şehrinde doğdu. Çocukluğu ve gençliği Sarıyer Büyükdere’de geçti. 1986’da Galatasaray Lisesi’ni ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Bir dönem avukatlık yapmasının ardından 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında “Karapara Aklama Suçu” konulu adlı bir tez yazarak doktor ve 2005’te de AB Ceza Hukukunun Esasları adlı bir çalışmayla da doçent oldu. Bazı üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı olan Kocasakal, halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı” başkanlığı görevini sürdürmekte ve öğretim üyeliği yapmaktadır. Fransızca bilen hukukçu, 7 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Barosu başkanlığına seçilmiş olup, 14 Ekim 2012 tarihinde ikinci kez, 19 Ekim 2014 tarihinde ise üçüncü kez bu göreve getirilmiştir. 23 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan baro başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olmamıştır. 23 Ekim 2016 tarihi itibarıyla Türkiye Barolar Birliği delegesidir. Ayrıca kendisi Yeditepe Üniversitesinde Ceza Hukuku derslerini vermektedir.

 

 

boykot.JPG

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.