Çocuğu Kur'an Kursu'nda istismar edilen anneden Ali Erbaş'a sert tepki! 'Allah seni ve kurumunu kahretsin'

Çocuğu Kur'an Kursu'nda istismar edilen anneden Ali Erbaş'a sert tepki! 'Allah seni ve kurumunu kahretsin'

Erzurum'da Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nda istismara uğrayan mağdur çocuklardan birinin annesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a ateş püskürdü.

Erzurum'da Kur'an Kursu'nda yedi çocuğun cinsel istismarına ilişkin dava dün görüldü. Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun müdürü H.A’ya 119 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mağdur çocuklardan birinin annesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a ateş püskürerek 'Allah belanı versin' ifadelerini kullandı. 

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin geçen ayki talebi doğrultusunda, daha önce ifadeleri alınan çocuklar, 'çocuğun üstün yararı' gereğince mahkemede dinlenmeyecek. Duruşmada sosyal medya hesabından paylaşım yapan dernek durumu, 'çocuk istismarı dosyaları için emsal teşkil edecek bir durum' olarak nitelendirerek, 'Çocukların daha önce pedagog eşliğinde alınan beyanları, kamera kayıtlarından izleniyor. Mağdur çocukların bir kez daha dinlenmemeleri ve tekrar aynı travmayı yaşamamaları için öncesinde mahkemeye bir dilekçe sunduk ve talebimiz kabul edildi. İstismar dosyaları için emsaldir' ifadesini kullandı.

Duruşmada, sanığın ifadelerindeki çelişkili beyanları ile beyanların içeriğine çocukların aileleri tepki gösterdi. Fenalaşan aile fertleri olması üzerine mahkemeye sağlık ekibi çağırıldı.

 

 

DİYANET'İN DAVAYA KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

 

Mağdur ailelere avukatlık yapan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın davaya müdahillik talebine itiraz etti. Tozbey, 'Sanık bunları yaparken tek suçlu değil, aylarca 'neden bu kameralar kapalı' demeyen Diyanet suçludur, Diyanet karşı tarafımızdır' dedi. İtirazın ardından Diyanet’in davaya katılma talebi reddedildi.

 

SANIĞA CEZA YAĞDI

 

Sanık ilk celsede toplamda 119 yıl ceza aldı. Duruşma sonrası açıklama yapan Önce Kadınlar ve Çocuklar Derneği Başkanı Avukat Müjde Tozbey Erden, 'Bu karar Türkiye'nin her yeri için emsal oldu. Bundan sonra ülkemizde tarikatlarda, Kuran kurslarında, kaçak kurslarda gerçekleşebilecek cinsel istismar, tecavüz vakaları için emsal bir karar' dedi.

 

ACILI ANNEDEN ERBAŞ'A SERT TEPKİ!

 

Açıklanan karar sonrası çocuğu istismar edilen bir kadın basın mensuplarına konuştu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “Aslında çok şey söylemek istiyorum. Ali Erbaş! Bu senin onuruna yakışır. Bravo sana, Allah seni ve kurumunu kahrı perişan etsin. Dine zarar veren sensin! Allah seni kahretsin! Kahretsin!” dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.