Çocuk evliliğine bir seferlik af

Çocuk evliliğine bir seferlik af

2016 yılında AK Parti’nin Meclis’e sunduğu erken evliliklerle yönelik af düzenlemesi tepkiler nedeniyle gündemden kaldırılmıştı. AK Parti’nin bu konuda yeni bir adım atacağı iddia edildi.

2016 yılında CHP’li vekillerin gündeme getirmesiyle AK Parti’nin Meclis’e sunduğu erken evliliklerle yönelik af düzenlemesi tepkiler nedeniyle gündemden kaldırılmıştı.

Roman vatandaşlarla ilgi dernek ve STK’ların konuyu yeniden gündeme taşımasıyla AK Parti’nin bu konuda bir adım atabileceği iddia edildi.

AK Parti diğer partilerin de destek vermesi ve Meclis’te bir uzlaşma sağlanması durumunda, erken yaşta evliliklerden kaynaklanan cezaların affedilmesi için yasa teklifi getirecek.

Teklifin yasalaşması durumunda, yaklaşık 10 bin kişinin af kapsamına gireceği belirtiliyor. AK Parti yapacağı çalışmanın, Cumhurbaşkanının da onay vermesi durumunda, seçimlerden önce yasalaştırılabileceği ifade ediliyor.

AK Parti kurmayları düzenlemenin ileriye dönük olarak "Erken yaşta evlilikleri özendirici" bir nitelikte olmayacağını, sadece geriye dönük oluşan mağduriyetlerin bir seferliğine giderilmesi amacını taşıyacağını ileri sürdü. Bu durum nedeniyle hapiste olanlardan, "Evliliklerini resmi olarak devam ettirenler" af kapsamına alınacak. Af kapsamına girmesi için, taraflardan birinin reşit olmaması ve evliliklerinin resmi olarak devam etmesi şartı aranacak. Bu kriterlerin dışındakiler af kapsamına alınmayacak. Cebir, şiddet, tecavüz yoluyla veya zorla yaptırılan evlilikler bu düzenlemenin dışında tutulacak.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.