Çocuk Operası ile düşler sahnede

Çocuk Operası ile düşler sahnede

Opera alanında bir ilk olan ve çocuklara yaratıcılıkları ile hayal güçlerini genişletebilecekleri daha fazla alan açma yönünde önemli bir platform sunan DenizBank Çocuk Operası, ‘Papagenolar’ adlı temsil ile çocukların düşlerini sahneye taşıyor.

DenizBank’ın, ülkemizin kültür ve sanat yaşamına yeni zenginlikler katmak yönündeki misyonu çerçevesinde çocukları operayla tanıştırmak üzere hayata geçirdiği ‘DenizBank Çocuk Operası’ ilk gösterimiyle sanatseverlerle buluştu.

 

22 Eylül’de Zorlu PSM – Turkcell Platinum Sahnesi’nde seslendirilen ‘Papagenolar’ isimli eser izleyicilerden büyük beğeni topladı. Caner Akın’ın rejisörlüğünde, Orkestra şefi Zdravko Lazarov yönetiminde ve allaturca’nın yapımıyla sahneye konan ‘Papagenolar’a Avrasya Oda Orkestrası eşlik etti. Temsilde yer alan çocuk korosunu ise çocuk korosu şeflerinden Güneş Kaya çalıştırdı.

 

Çocuk Operası’nın ilk temsili ‘Papagenolar’, Mozart’ın Sihirli Flüt Operası’ndan ilhamla kurgulanırken, doğa ve insan sevgisini öne çıkarıyor. Temsil 5 Ekim’de Zorlu PSM – Turkcell Platinum Sahnesi evsahipliğinde bir kez daha sanatseverlerle buluşurken, yıl sonuna kadar ayrıca 2 Kasım ve 22 Aralık tarihlerinde de sahneye taşınacak. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.