Çocuklara haklarını öğretmek için kitap yazdı

Çocuklara haklarını öğretmek için kitap yazdı

Hem yazar olan hem de öğretmenlik mesleğini yürüten Bahar Sarıkaya ‘Buna Hakkın Var’ isimli kitabını yayınladı. Sarıkaya kitabında çok sevdiği çocuklara haklarını öğretere rehberlik yapmak istediği için bu alana yöneldiğini söyledi.

Yazarlık yanında öğretmenlik mesleğini de yürüten Bahar Sarıkaya, kitaplarının ilham kaynağının öğrencileri olduğunu ifade etti. Çocuklara haklarının neler olduğunu öğretmek amacıyla kitabını kaleme aldığını ifade eden Bahar Sarıkaya, çocukların haklarının ve sorumluluklarının farkında olmalarını istediğini ve o yüzden bu yola çıktığını belirtti. 

 

Öğretmen olması nedeniyle çocuk yaşta bilinçlendirmenin önemli olduğunu savunan Bahar Sarıkaya “O kadar çok kadına ve çocuklara karşı yapılan şiddet dolu haberler okuyoruz ve izliyoruz ki. Bunun sonucunda daha küçük yaştan bir çocuğa “senin ilk ve en büyük hakkın ‘yaşama hakkı’. Bu hakkı kimse elinden almamalı, sende aynı şekilde kimsenin bu hakkını elinden almamalısın. Eğitim, sağlık, sığınma, barınma, yardım isteme hakkın var ve bu ülkede sana sahip çıkacak resmi kurumlar var. Kendine ve karşındakine zarar verme aynı zamanda biri sana zarar vermek isterse ne yapman gerektiğini bil” demek istedim.

 

Kendisi için yazarlığın okulda öğrettiği bilgilerin devamı olduğunu dile getiren Bahar Sarıkaya, yazar olarak da öğretmeye devam ediyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.