Çocukları sıraya sokup tarikat liderinin elini öptürdüler

Çocukları sıraya sokup tarikat liderinin elini öptürdüler

Şanlıurfa’da çocukların sıraya girip Nakşibendi tarikatının liderlerinden ‘Şeyh’ İzzeddin Aksan’ın elini öptüğü görüntüler ortaya çıktı.

Tarikat ve cemaatlerin faaliyetleri her geçen gün daha korkutucu bir hal alırken yeni görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu kez de küçük çocukları Şanlıurfa’da Nakşibendi tarikatının liderlerinden biri olan ‘Şey’ İzzeddin Aksan’ın elini öpmeleri için sıraya soktular.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Eren Ezgi Gevher Avcı konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmesinde, “Şanlıurfa ’da bir tarikat şeyhinin elini öpen çocuklar için, çocukların zihninde gelişen otorite imgesiyle kurdukları ilişki, tam bir teslimiyet ve itaat gerektiren, çocuğun benlik sınırlarını ve öz saygısını yok eden bir ilişki türüdür. Teslimiyetin küçük yaşta tesis edilmesi, en azından bu topluluklarda işlenen suçları örtbas etmek için şarttır. Çocuklar teslimiyetinin yetersiz olduğu durumlarda sık sık uyarılır ve daha fazla adanmaya davet edilir. Bu ortamda sorgulayıcı bilinçten geriye kalan ne varsa, ortadan kaldırılması gereken bir hastalık gibi sürekli bastırılır. Yetişen bireyler, sadece bu yapılar içerisinde yaşayabilecek bireylere dönüşürler. Dolayısıyla bu yapıları koruyabilmek için gerektiğinde suç işleyebilirler” ifadelerini kullandı.

 

dvdvdvdv-010.JPG


ERDOĞAN’A OY İSTEMİŞTİ

 

Şeyh Aksan, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Ayasofya’nın ibadete açılışında Erdoğan’a gönderdiği mektupta “Değerli başkanımız, İkinci fetih size nasip oldu, mübarek olsun. İkinci Fatih Muhammed Recep Tayyip Erdoğan lakabını hak ettiniz. Fethiniz mübarek olsun” ifadelerini kullanmıştı. Aksan, 14 Mayıs genel seçimler öncesi ise Erdoğan’a oy istemişti.

 

efgrthyjukio.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.