Çok farklı ‘bir şey’

Çok farklı ‘bir şey’

Genç performans sanatçısı Ekin Tunçeli'nin kendi bedeniyle sahneye taşıdığı performans, 1 Aralık Pazar günü saat 13.00'da MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Stüdyosu'nda izleyenleri çok farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

Bu yıl İKSV tarafından 23. Kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali'nin programında  bulunan ve sahnede var edilecek bir yapı arayışının sonucunda ortaya çıkan "bir şey", ne yapacağını bilmeme halini ve ona karşı tutunulacak sezgisel tavrı kucaklıyor.

 

 

Zihin ve beden ilişkisini arama hali üzerinden kuran eser konuşan, dikte eden, sorgulayan analitik zihin ile duyularla, zaman ve mekanla temas halinde olan sezgisel zihnin arasındaki çatışma üzerinden kurgulanıyor.

 

Avrupa'da umut verici genç 20 sanatçı ve eser arasına seçilen "bir şey"de; sahne aslında dansçının acaba'larla dolu kafasının ta kendisi…

 

 

1 Aralık Pazar günü saat 13.00'da MSGSÜ Çağdaş Dans Anasanat Dalı Stüdyosu'nda gerçekleşecek performansın ışık tasarımında Utku Kara'nın, ses tasarımında ise Eda Er ve Ekin Tunçeli'nin imzası bulunuyor.

 

 

Ekin Tunçeli kimdir?

Ekin Tunçeli, çağdaş dans merkezli üretimler gerçekleştiren, disiplinlerarası çalışan bir dans sanatçısıdır. Koreograf kimliğinin yanı sıra çağdaş dansçı, şarkıcı, oyuncu ve performansçı olan Ekin Tunçeli, performansları tiyatro, konser, dans vb. olarak ayırmak yerine, zamanda ve mekanda canlı ve cansız bileşenleri olan üretimler olarak tanımlamayı tercih eder.

 

 

Üretimlerinde koreografik unsurları, disiplinlerarası sanat tasarım anlayışıyla araştırır ve aşina olunan ile alışılmadık olanı; gündelik ve bireysel konuları, objeleri ve popüler imgeleri kullanarak harmanlar. Araştırma yöntemi olarak doğaçlamayı merkezine alan sanatçı, disiplinlerarası müzik projeleri üzerinde çalışan bir topluluk olan klank.ist ile düzenlediği, her disiplinden sanatçıya ve sanat alanı dışındaki kişilere açık olan klank.ist impro doğaçlama buluşmaları düzenlemektedir.

 

 

Beyhan Murphy, TalDans, Clement Layes, Aslı Bostancı, Fatih Gençkal, Harriet Plewis'in eserlerinde ve çeşitli müzikallerde yer alan sanatçı, eski koristi olduğu Boğaziçi Caz Korosu kapsamındaki MAGMA koroları ile koreograf ve eğitmen olarak çalışmaktadır. Alice Müzikali'nde dansçı olarak yer almaktadır.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.