Çok konuşulacak anketten açık ara fark!

Çok konuşulacak anketten açık ara fark!

Cumhur İttifakı'nın erken seçim taraftarı olmadıklarını belirtmelerinin ardından yapılan ekonomi anketlerinden Erdoğan çıktı.

 

MetroPOLL Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi, 'Türkiye'nin Nabzı Aralık 2020' araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

EKONOMİDE LİDER ERDOĞAN ÇIKTI

MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu ve CEO'su Özer Sencar'ın Twitter'dan paylaştığı anket verilerine göre, 'En İyi Ekonomi Yönetimi' anketinde yüzde 38'lik kesim ülke ekonomisinin daha iyi yönetilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğine inanıyor. Erdoğan'ı yüzde 11,7 ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 9,7 ile İYİ Parti lideri Meral Akşener ve yüzde 7,3 ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve yüzde 2,5 ile MHP lideri Devlet Bahçeli izliyor.

'Cumhurbaşkanlığı sistemine destek yüzde 34.5 oldu'


Araştırmanın, 'Başkanlık Sistemi Değerlendirmesi' bölümüne göre ise başkanlık sistemine olan destek en düşük seviyeyi gördü.

 

Araştırmaya göre Türkiye halkının yüzde 57,7'si güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini düşünüyor. MetroPOLL, sonucun 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçiş yapılmasından itibaren görülen en düşük destek seviyesi olduğunu belirtti.

'Türkiye bugünkü başkanlık sisteminde mi kalmalıdır yoksa güçlendirilmiş parlamenter sisteme mi geçiş yapılmalıdır?' sorusunda Başkanlık sisteminde kalınmalı yanıtını verenler yüzde 34,5 oranında. Yüzde 7,8 ise soruya 'fikrim yok/ cevap yok' yanıtını verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum