Çorlu faciasına skandal bilirkişi ataması

Çorlu faciasına skandal bilirkişi ataması

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde meydana gelen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasıyla ilgili skandal bir atama gerçekleştirildi. Bu atama kamuoyunda büyük bir tartışma konusu yarattı. İşte ayrıntılar;

Çorlu’da tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetmiş ve birçok vatandaşımız yaralanmıştı. Bu kazayı araştırmak için hattın yenileme projesi danışmanı Mustafa Karaşahin'in atandığı ifade edildi.

Karaşahin'in Ulaştırma Bakanlığı danışmanlığı, hızlı tren hattı yenileme danışmanlığı ve hatta Çorlu faciasının meydana geldiği hattın yenilenme projesine danışmanlık yaptığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan gazeteci Mustafa Hoş, "Çorlu tren faciası için inceleme bitmeden trenin devrilmesini aşırı yağışa bağlayan ve ölüm menfezini öven prof. mustafa karaşahin Ulaştırma Bakanlığı’na danışmanlık yapmış. bir çok hızlı tren yenileme hattında çalışmış. en skandalı da kazanın olduğu hatta proje danışmanı...Çorlu treni bilirkişisi Mustafa Karaşahin’ i araştırdıkça çok daha acayip ilişkiler ortaya çıkıyor. Mustafa Karaşahin Pamukova tren cinayeti “bağımsız bilim kurulu”nda da var. Pamukova’yı akladıktan sonra Ulaştırma Bakanlığı'na danışman oluyor. Çorlu tren faciası bilirkişisi Prof. Mustafa Karaşahin’in durumu ‘bilirkişi kanunu’na da aykırı.3.maddede“bağımsız, tarafsız ve objektif” kuralı var. Karaşahin Bakanlık danışmanlığı, hızlı tren yenileme hattı danışmanlığı yapıyor. hatta kazanın olduğu hattın da (2012-2014) danışmanı" ifadelerini kullandı.

İşte Mustafa Hoş'un o paylaşımları:

mustafa-hos-siyasetcafe1.jpgmustafa-hos-siyasetcafe2.jpgmustafa-hos-siyasetcafe3.jpgmustafa-hos-siyasetcafe4.jpg

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.