CRR’de 44 konserlik müzik ziyafeti

CRR’de 44 konserlik müzik ziyafeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, Şubat ve Mart aylarında klasikten caza, Türk müziğinden dünya ve halk müziğine kadar her kesime hitap eden44 konserden programını takipçileriyle paylaştı

Konserler arasında, dünyanın yaşayan en köklü orkestralarından English Chamber Orchestra (İngiliz Oda Orkestrası), bu yıl düzenlenen 62. Grammy Ödülleri’nde ‘En İyi Orkestra Performansı’ dalında aday gösterilen Kremerata Baltica, yaşayan en büyük Beethoven piyanistlerinden Stephen Kovacevich, günümüzün en popüler akordeoncusu Richard Galliano; ilk kez ülkemize gelecek olan Rönesans ve koro müziğinin süperstarlarından acapella topluluğu Tallis Scholars, Bach’tan Metallica’ya cesur programıyla O/Modernt Chamber Orchestra ve Bask Ulusal Orkestrası yer alıyor.

Programda ayrıca cazseverlerin yıllardır gelmesini beklediği Monty Alexander, güçlü yorumuyla dünya caz sahnesine damgasını vuran 5 Grammy sahibi Dianne Reeves, 50. yaşına özel 50 ülkede 50 konser verecek olan Avishai Cohen gibi sevilen starlar ve tarihin en büyük caz müzisyenlerinden biri olarak gösterilen Dizzy Gillespie’nin anısını yaşatan Dizzy Gillespie Afro- Cuban Band gibi gruplar var.

Program takviminde yer alan ‘Carmen’ ile Antonio Gades Topluluğu, ‘Don Kişot’ ile José Huertas Flamenko Topluluğu ve Çigan müziğinin en güzel örnekleriyle Gypsy Devils Orkestrası İstanbullu sanatseverlere unutulmayacak bir akşam vadederken; Cezayirli folk müziği sanatçısı Souad Massi, fadonun prensi Camane ve İspanyol balladlarının hüzünlü sesi Monica Molina ile dinleyiciler kültürlerarası bir yolculuğa çıkaracak.

CRR Türk Müziği Topluluğu klasik dönemden günümüze uzanan Türk musikisinin seçkin eserleriyle Şubat ve Mart ayları boyunca değerli solistleri ağırlayacak.

Programın dikkat çeken bir diğer konseri ise ‘Barış Ormanı’ isimli çocuk operası. Müziklerini Evrim Demirel’in, librettosunu Nazlı Zeynep Ergüven’in yazdığı, rejisörlüğünü Barış Meydan’ın üstlendiği opera; çocuklarda çevrenin, doğanın korunmasına yönelik bir farkındalık oluşturmak için hazırlandı. Barış Ormanı 16 Şubat, 23 Şubat, 8 Mart ve 15 Mart’ta minik müzikseverlerle buluşacak.

 

DOLU DOLU BİR PROGRAM

Programda, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel iki de konser yer alıyor. 7 Mart’ta CRR Senfoni Orkestrası’nı bir kadın şef yönetecek. Fransız şef Laurence Equilbey, açık fikirli yaklaşımı ve koro repertuarındaki çalışmaları ile tanınıyor. Orkestra o akşam pek çok uluslararası yarışmadan ödülle ayrılan piyanist Anna Genuishene'ni ağırlayacak. Ertesi gün, Adile Sultan’dan Melahat Pars’a uzanan geniş yelpazede kadın bestekârlarımızın eserleri, üç değerli solist Dilek Türkan, Çiğdem Yarkın ve Gül Yazıcı’nın yorumuyla yeniden hayat bulacak.

 

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 105. yıldönümünde, şef Hakan Talu yönetimindeki CRR Türk Müziği Topluluğu özel bir konser verecek. Konserde Gizem Çoşkun, Merve Utandı Kalkan, Merve Kıvılcımer, Aybige Demir Okan, Aynur Ezgi Yolcu, İlhan Yazıcı, Eray Cinpir, Murat Irkılata, Gediz Çoroğlu, Alper Ayorak ve Bekir Büyükbaş solist olarak yer alırken; Hümay Güldağ ve Atakan Akdaş Çanakkale şiirleri okuyacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.