Cübbeli Ahmet fetvayı verdi! Domuzdan insana kalp nakli haram mı?

Cübbeli Ahmet fetvayı verdi! Domuzdan insana kalp nakli haram mı?

Cübbeli Ahmet, 'Domuzdan kalp nakli caiz değildir.' diyerek fetva verdi.

ABD’deki Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'nde görevli doktorlar, kalp rahatsızlığı olan kişiye domuz kalbi nakledildi. Alınan özel izinle yapılan ameliyat 7 saat sürdü. Nakil yapılan 57 yaşındaki David Bennett'ın de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

David Bennett'ın ameliyattan bir gün önce, "Ya ölecektim ya da bu ameliyatı olacaktım. Ameliyatın karanlıkta bir atış olduğunu biliyorum ama bu aynı zamanda benim son şansımdı" dediği aktarıldı.

 

DOMUZ PİSLİĞİN KENDİSİDİR

 

Cübbeli Ahmet Hoca, insana domuz kalbi naklininin dinen caiz olup olmadığı sorusuna cevap verdi. Odatv'ye konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, “Domuz pisliğin taa kendisidir. Tüyünü dahi kullanmak Kuran’da caiz değildir” dedi.

 

CAİZ DEĞİL

 

“Eğer başka bir alternatif varsa ve kullanılmıyorsa domuzdan kalp nakli caiz değildir. Başka alternatif yoksa mecburi olarak kullanılabilir" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, ABD'deki olay için ise şunları söyledi:

"Bu olayda adı geçen kişinin başka alternatifi olmadan organı kabul etmesi istisnadır. Bu durum hayat memat meselesidir estetik kaygı olmadığı için kabul edilebilir.”


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.