Cübbeli Ahmet Hoca, Erdoğan ziyaretinin perde arkasını anlattı

Cübbeli Ahmet Hoca, Erdoğan ziyaretinin perde arkasını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Fatih Çarşamba'da bulunan İsmailağa Vakfı'na giderek burada İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimleri ile görüşmüştü. Cübbeli Ahmet, o ziyaretin detaylarını paylaştı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Cumhurbaşkanı Erdoğan’un İsmailağa ziyaretini anlattı. Cübbeli, ziyaretle ilgili olmadık anlamlar yüklendiğini söyleyerek Erdoğan'ın İsmailağa Cemaati ile İmam Hatip yıllarından yıllarından bir hukuku olduğunu ve bu bağın hiç kopmadığını söyledi.

 

Habertürk’e konuşan Cübbeli'nin açıklamalarından bazı satır başları;

"Tayyip Bey, çevresindekilerin sağlık sorunlarıyla çok ilgilenir. İsmailağa Cemaati'nden milletvekili, bakanlık istenmez. Usulümüzde yoktur. İhale olmaz. Camiamız olarak bizde böyle bir şeyler olmadığına göre ailevi muhabbet. Hoca efendinin sağlığını sormuş. Tayyip Bey, İmam Hatip Çarşamba mezunu. Dolayısıyla çok tanıdıkları var. Özel ve siyasi bir şey asla konuşulmamış. Cemaat içi meseleler konuşulduğuna dar haber almadım.

 

TAYYİP BEY’İN YERİ BAŞKA

Demirel'in ilgisi vardı. Erbakan hocanın çok daha fazla ilgisi vardı. Muhsin abinin yakın hukuku vardı. Rahmetli Türkeş'in vardı. Tayyip Bey'in farkı şu, Çarşamba İmam Hatip'den mezun olması.

 

Diğer cemaatlerde tulum çıkar, torba. Bizim cemaat yine en fazla özgür olan cemaattir. Bizim farkımız bizde biraz daha herkes hoca. İlmi seviye fazladır. Mahmut Efendi bir şey dese sorun olmaz ama hiçbir zaman kürsüden, alttan bir şey söylediğini duymadım.

 

"CHP İLE PAZARLIK YAPIP OY VERİYORLAR"

Bir tarikat ve cemaat ben burada rey verip, pazarlık yapayım. Bazı cemaatler isimlerin vermeyelim, bunlar adamlar tarikat ehli, rabıta yapıyor vs. bunlar CHP'ye rey veriyor. Antalya'da konuşuyorlar, sen bana kaç yurt vereceksin diyor, bu pazarlığı yapıyor, CHP'ye de oyunu veriyor.

 

"FENERBAHÇE'NİN KAZANMASI İÇİN HACET NAMAZI KILDIM"

Ben maç bilmem. Tam da Trabzon'da 'bu maçlara tutulmuşsunuz' gibi bir laf etmişim. Bu da buna çok sinirlenmiş. Sonra hapse girer girmez gece vakit, o da revire çıkıp bağırdı, 'Hoca şike mike demişsin, gelirsin görürsün gününü' dedi. Sert çıkış yaptı! Ben de 'Ne bileyim hangi takım' dedim. Sonra çok muhabbetimiz oldu. 'Bu maçı kazanmamız lazım, biz şike yapmadık' diyor. Ben de diyorum ki 'Ya rabbi bizim huzurumuz için, o da mutlu olsun, biz de mutlu olalım'. Onun hatırı için hacet namazı kıldım. Sonuç aldık. Ben secdedeyim, bağırıyorlar. Orada izleyenlerin hepsi Fenerbahçeli olmak zorunda. Baktım iki kere ses geliyor. Gol atmışlar. Aziz Yıldırım 'Bu sefer tutturdun' dedi.

 

“ATATÜRK'Ü YIPRATMAYA İSLAMİYET RAZI GELMEZ”

Türkçe Kuran'la namaz, ezan bizi rahatsız ediyor. Öyle laflar var o tarafa delil, öyle laflar var bize delil oluyor. Atatürk zaten kurucu başkan. Cumhuriyet rejiminin kurucusu. Kurucu başkanın aleyhine konuşmak, onu yıpratmak, uğraşmak ne İslamiyet'in razı geldiği bir şey olamaz. Bir tanesi kalktı 'Atatürk hafızdı' diyor. Şimdi hafız demeye de lüzum yok, içki içmiyordu demeye lüzum yok."

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.