Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati'nin yeni şeyhini ilan etti

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati'nin yeni şeyhini ilan etti

İsmailağa Cemaati'ne mensup Cübbeli Ahmet, cemaatin lideri Hasan Kılıç’ın ölümünden sonra İbrahim Uslu’yu destekleyeceklerini açıkladı.

İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç, 93 yaşında hayatını kaybetti. Cemaatin kendi içinde yeni bir lider seçeceği belirtilirken Cübbeli Ahmet, Youtube hesabından bir video yayınladı.

“Merhûm Hasan Efendi Hocamızdan Sonra Mahmûd Efendi Hazretleri'nin Vekillerinin Emîri Olarak Kime Tâbi Oluyoruz?” başlığıyla yayınlanan videoda Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati’nin yeni şeyhi olarak Denizli vekili İbrahim Uslu’yu ilan etti.

Hüseyin Avni, Mustafa Özşimşekler ve Emre Altınkum ile birlikte Cübbeli Ahmet, “Onu başımıza emir seçtiğimize dair arzuhalde bulunduk. Kendisi istihare yaptı, bunun neticesinde kabul buyurdular” dedi.

İsmailağa Cemaati’nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından cemaate Hasan Kılıç liderlik ediyordu. Kılıç, 93 yaşında vefat etti.

İBRAHİM USLU KİMDİR?

İbrahim Uslu, Kayseri’nin Yahyalı ilçesi Mustafabeyli köyünde 1940'ta dünyaya geldi. 1954 yılında Gönenli Mehmet Efendi ile tanıştı. 1957 senesine kadar emekli Binbaşı Tevfik Uysaler’den tefsir dersi aldı. Aynı yıl dönemin İsmailağa cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaoğlu ile tanıştı ve İsmailağa tarikatına girdi.

23 Nisan 2024 günü Cübbeli Ahmet, İbrahim Uslu'yu desteklediklerini açıkladı.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.