Cübbeli Ahmet, İsmailağa şeyhi Hasan Kılıç'a bayrak açtı: 'Arkada büyük bir oyun ve dış güçler var'

Cübbeli Ahmet, İsmailağa şeyhi Hasan Kılıç'a bayrak açtı: 'Arkada büyük bir oyun ve dış güçler var'

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Cemaati'ne yönelik söylemlerini sertleştirdi. Cübbeli, 'İstismar istismar, istismar. Arkada plan var, büyük bir oyun var. İç güçler var, dış güçler var. Çok bildiklerim var, saati değil.' dedi.

İsmailağa Cemaati'nin kurucusu ve eski şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından Hasan Kılıç’ın şeyh olması üzerine başlayan yönetim kavgası alevlendi.

Cemaate yakınlığı ile bilinen Lalegül TV’de yaptığı konuşmalarda cemaatin iç meselelerini teşhir ettiği yönünde eleştirilen ve İsmailağa Cemaati tarafından sert şekilde uyarılan Cübbeli Ahmet ise söylemlerini sertleştirdi.

Cübbeli Ahmet önceki gün yaptığı konuşmada, cemaat içerisinde şeyh Hasan Kılıç ve ekibini ölen şeyh Mahmut Ustaosmanoğlu’nun sözünü tutmamakla eleştirdi. 

Cübbeli Ahmet, ayrıca tarikat içerisinde Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vasiyetine uyulmadığı ve yeni planlar yapıldığını aktararak, 'Çok bildiklerim var, saati değil. Ama allah bunları ıslah eyleyip, bir birlik efendinin rabıtasında tevhid nasip eylesin de bildiklerimizi söylemeyi bize nasip etmesin' dedi.

 

Cübelli Ahmet’in konuşmasından Hasan Kılıç’a yönelik ifadelerinden bazıları şu şekilde:

 

“Bu yolun muhafazası efendinin (Mahmut Ustaosmanoğlu) dediğini tutmakla olur. Yorum yapmakla olmaz. Sen ne yorumu yapıyorsun: tarikat kapanıyormuş. Sen mi açtın da kapatıyorsun? Şirketi sen mi açtın da kapatıyorsun? Tarikatın kapanmamasını oğluna torununa mı bıraktı? Kendi beyanı var. O beyan bozulmadan uyuldukça tarikat mehdiye gider. O beyandan çıkarsan okçular tepesindekilere döneriz.

Okçular söz dinlemedi az daha efendinin sözüyle söylüyorum islam dinine mal oluyordu. Okçular yorum yaptı. Şimdi bunlar da yorum yapıyor. Ne yorum yapıyorlar zuhurat görülene kadar ya da Hasan efendi bir şey diyene kadar. Efendi hazretleri bana devam edecek diye buyurdu. Kalpler dönene kadar, zuhurat görünene kadar dedi mi? Bunlar da aynı okçulara döndü.

İstismar istismar, istismar. Arkada plan var, büyük bir oyun var. İç güçler var, dış güçler var. Çok bildiklerim var, saati değil. Ama allah bunları ıslah eyleyip, bir birlik efendinin rabıtasında tevhid nasip eylesin de bildiklerimizi söylemeyi bize nasip etmesin. Bölücülük derler sonra. Aslında bölücülük değil ” 


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.