Cübbeli Ahmet'ten IŞİD İddiası: Selefi Tehlikesi Okullara Sızdı
Cübbeli Ahmet, CNN Türk'te Arnavutköy imam hatip ortaokulunda okutulan selefi andını IŞİD yemini olarak niteledi ve Halis Bayancuk'un yazdığını iddia etti.
İstanbul'da Arnavutköy ilçesindeki bir imam hatip ortaokulunda öğrencilere okutulan selefi andı, kamuoyunda büyük tartışma yarattı.
Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu programda bu olayı eleştirdi.
Ünlü, andın IŞİD yemini olduğunu ve devlete karşı provokasyon niteliği taşıdığını vurguladı.
Yeminde geçen "şirk" ifadesini işaret ederek, bunun Türkiye devletine karşı IŞİD'lilerin kullandığı bir dil olduğunu ifade etti.
Ayrıca, selefi lider Halis Bayancuk'un bu yemini yazdığını iddia etti.
Arnavutköy'deki imam hatip ortaokulunda çocuklara okutulan yeminde, "Rabbimiz Allah, Önderimiz Muhammed (sav), Gündemimiz Vahiy, Davetimiz Tevhid ve Sünnet, Mücadelemiz Şirk, Bidat ve Masiyetedir" gibi ifadeler yer alıyordu.
Bu yemin, El Kaide ve IŞİD bağlantıları iddiasıyla yargılanıp tahliye edilen Halis Bayancuk'un cemaati tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
Paylaşımda, "Bu tablo, yıllardır sürdürülen davet çalışmalarının toplumun en kılcal damarlarına ulaştığının nişanesidir" denildi.
Cübbeli Ahmet, programda bu andın Müslümanlara müşrik diyen ve camileri hedef alan selefi söylemlerle örtüştüğünü belirtti.
CÜBBELİ'NİN GEÇMİŞ UYARILARI
Cübbeli Ahmet, selefi akımların Türkiye'de güçlendiğine dair iddialarını ilk olarak 2020'de CNN Türk yayınında dile getirmişti. O dönemde "Türkiye'de 2 bin selefi derneği var ve silahlanıyorlar" diyerek İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirmiş, savcılığa ifade vermişti. Bu açıklamalar, selefi derneklerin para kaynakları ve radikal eğilimleri üzerine yoğunlaşmıştı. Ünlü, IŞİD konusunda da 2014'te İslam dünyasını uyarmış, örgütün provokatif eylemlerini kınamıştı.
SORUŞTURMA VE TEPKİLER
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, selefi andı okutulması üzerine hızlı bir soruşturma başlattı. Eğitim camiasında endişe yaratan olay, dini eğitim kurumlarında radikal akımların etkisi tartışmasını alevlendirdi. Uzmanlar, çocuklara yönelik bu tür etkinliklerin devletin denetimi altında tutulması gerektiğini vurguluyor.
Siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.